logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Sarjan tarkin laukoja odottaa tulosta itseltään

Iikka Kangasniemellä oli viime kaudella Liigan tehokkain laukaus (22,7%), kun mukaan lasketaan vähintään puolet kauden matseista pelanneet pelaajat.

IFK on pitkän odotuksen jälkeen päässyt tällä viikolla treenaamaan Nordiksen jäälle. Joukkue viilasi torstaina mm. harjoitusotteluissa ihastuttanutta ylivoimaansa ennen viikonlopun ensimmäisiä sarjamatseja.

”Mieletön fiilis”

Viime kauden Liigassa 22 maalia paukuttanut Iikka Kangasniemi oli sivussa osan harjoituskaudesta, mutta tällä viikolla mies on taituroinut normaalisti joukkueen mukana.

– Into vain kasvaa aina, kun joutuu olemaan poissa eikä pääse pelaamaan tai hallille, Kangasniemi kertoo aamujään jälkeen.

– Tietysti se harmittaa, ettei ole päässyt pelaamaan. Pääasia on kuitenkin, että ehdin kuntoon runkosarjan alkuun.

Sarja käynnistyy IFK:n osalta perjantaina ja Kangasniemestä aistii aidon innostuneisuuden.

– On kyllä ihan mieletön fiilis. Minulla on luottavainen fiilis joukkueesta ja pääsen pelaamaan hyvässä kentällisessä – tosi nastaa!

Nordiksella järjestetyssä Liigan avaustilaisuudessa IFK:n kapteeni Lennart Petrell veikkasi juurikin Iikka Kangasniemeä runkosarjan pistepörssin voittajaksi. Kangasniemi itse on luonnollisesti hieman maltillisempi kuullessaan ”Lennun” veikkauksesta.

– Toivottavasti. Tärkeintä kuitenkin on, että joukkue pelaa hyvin ja homma toimii. Pyritään siihen, että tehdään kovasti hommia ja voitetaan joukkueena. Pisteitä tulee sitten jos on tullakseen.

Kauden ensimmäiset sarjamatsit

Kangasniemi on pelaamissaan harjoitusotteluissa nähty Teemu Turusen ja Otto Paajasen kanssa samassa ketjussa. Kolmikko oli koossa myös torstaiaamun treeneissä.

– Tossa ketjussa pitäisi kyllä tulla tulosta.

Viikonloppuna IFK pelaa kaksi matsia ja molemmat vieraissa. Perjantaina vastassa on Pelicans ja lauantaina haastetaan KalPa.

– Lahdessa on pienempi kaukalo ja varmaan aika fyysinen peli tulossa. Kuopiossa aski on vähän isompi niin siellä on vähän enemmän aikaa kiekon kanssa. Hieman eri tyyliset pelit tulossa, mutta molemmat sopii minulle, Kangasniemi päättää.

Nordiksella skulataan ensimmäisen kerran ensi viikon keskiviikkona 18. syyskuuta. Osta liput IFK:n hima-avaukseen Ticketmasterista!

Iikka Kangasniemi

Näytä kaikki uutiset