logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kuusi urheilulajia osallistuu Stadilaiseen Naisurheilupäivään!

HIFK:n järjestämään Stadilaiseen Naisurheilupäivään osallistuvat joukkueet ja lajiliitot ovat varmistuneet. Mukana on kaikkiaan kuusi joukkuetta ja viisi lajiliittoa. Tapahtuma järjestetään maanantaina 25.11. HIFK–Sport-ottelun yhteydessä.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Osallistuvat joukkueet ja lajiliitot:

Taitoluisteluliitto
Helsingfors Skridskoklubb (HSK)
Palloliitto
Stadin mimmit (HIFK Fotboll – jalkapallo)
HIFK Damhandboll (käsipallo)
Torpan Pojat (koripallo)
Pesäpalloliitto
Roihuttaret
Salibandyliitto
Jääkiekkoliitto
Stadin Gimmat (HIFK Hockey – jääkiekko)

Jokaisella Stadilaiseen naisurheilupäivään osallistuvalla seuralla ja lajiliitolla on jäähallilla oma infopisteensä. Urheiluharrastuksista kiinnostuneet katsojat saavat infopisteillä tietoa ja pääsevät tapaamaan eri lajien ja joukkueiden urheilijoita. HIFK:n tavoite on saada naisten urheilun pariin entistä enemmän harrastajia ja siten tukea lajien ja joukkueiden kasvua, sekä edistää tasa-arvoa urheilussa.

– Tavoitteemme on saada tapahtumaan paikalle tuhat nais- ja tyttöurheilijaa. Kaikki osallistuvat lajit saavat tapahtumassa erinomaisen tilaisuuden esitellä lajejaan, joukkueitaan ja harrastusmahdollisuuksia ottelun katsojille, kertoo HIFK:n myyntipäällikkö Raakel Koittola.

Koittola on itse ollut mukana perustamassa HIFK:hon naisten jalkapallotoimintaa ja pelannut seuran naisten edustusjoukkueessa. Nykyään noin 180 naista ja tyttöä harrastaa jalkapalloa HIFK:ssa.

HIFK-Hockey käynnisti naisten jääkiekkotoiminnan keväällä 2018. Edustusjoukkue pelasi ensimmäisen toimintakautensa Mestiksessä ja nousi täksi kaudeksi Naisten Liigaan. HIFK:n naiskiekkotoiminnan parissa jääkiekkoa harrastaa noin 150 pelaajaa Gimmat Skulaa -kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen.

Muita HIFK:n järjestämään tapahtumaan osallistuvia lajeja ovat mm. jalkapallo, käsipallo, salibandy ja muodostelmaluistelu. Viimeksi mainitusta lajista HSK:n Team Sympatique -joukkue esiintyy jäällä ottelun ensimmäisellä erätauolla.

– Ollaan ison asian äärellä. Naisten urheilu on hyvässä kasvussa, mutta paljon työtä on vielä edessä jokaisessa lajissa ja HIFK haluaa tehdä oman osansa. On mahtavaa saada niin monen lajin urheilijoita koolle suureen stadilaiseen naisurheilutapahtumaan Nordikselle, Koittola sanoo.

Näytä kaikki uutiset