logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: IFK:n omistaja vaihtuu – ostajana Suomen suurin viikkolehti

play

Mediajätti Disneyn ja NHL-seura Mighty Ducks of Anaheimin esimerkki vuodelta 1993 rantautuu Suomen liigakiekkoon, kun Aku Ankka nousi Helsingin IFK:n osakasluettelossa ylivoimaisesti suurimmaksi omistajaksi.

Jo seuraavaan kauteen uuden omistajan voimin lähtevä IFK ei menetä brändiään kasvottomalle suuryhtiölle. Kauppa toimii osana viihdemedian globaalia aluevaltausta jääkiekon parissa, mutta Suomessa helsinkiläisseuraa hallinnoi jo vuodesta 1951 suomalaisia ilahduttanut Aku Ankka -lehti.

Synergiaa kaukalossa ja sen ulkopuolella

IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen kertoi muutoksen taustalla olleen halu yhdistää NHL:n tapaan kaksi vahvaa viihdebrändiä – Aku Ankka ja HIFK.

– Ensin pohdimme kumppaniksi Frozenia yhteisen jääteeman vuoksi, mutta Aku Ankka tuntui sopivan paremmin suomalaiseen kiekkokulttuuriin.

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyypän mukaan kauppaan vaikutti nimenomaan brändien täydellinen yhteensopivuus.

– IFK on tuttu hieman kovemmasta pelityylistä, jota esimerkiksi Karhukopla edustaa. Myös punasiniset asut olivat syy siihen, miksi juuri IFK valikoitui Akkarin talliin.

Vanha logo väistyy Aku Ankan tieltä

IFK:n kapteeni Lennart Petrell otti uutisen vastaan ensi alkuun yllättyneenä, mutta uskoo seuran olevan hyvissä käsissä uuden omistajan myötä.

– Tosi sekavat tunnelmat ja erikoinen ajankohta näin keskellä pudotuspelejä. Mutta mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.

Ensimmäiset ehdotukset uudeksi logoksi ja pelipaidaksi saivat seuraikonin hyväksynnän.

– Ihan johdonmukaiset muutokset on tehty. Eiköhän me näiden kanssa voida elää.

Petrell luottaa myös fanien seisovan historiallisen muutoksen takana.

– Kun tällainen vahva media ottaa joukkueen haltuun, niin nähdään varmasti yllättyneitä, mutta positiivisia reaktioita.

Muutoksia fanitoiminnassa

Aku Ankan vallatessa räpylänsijaa jääkiekossa, näkyvät muutokset väistämättä myös faneille.

– IFK:n kausikortin voi ensi kaudella saada vain Aku Ankan vuositilauksen tilaajalahjana, päätoimittaja Hyyppä maalailee.

– Luonnollisesti myös vanha maalisummeri korvataan Aku Ankan kääkätyksellä.

Kokoonpanot ja taktiikat uuteen uskoon

Kapteeni Petrell ja päätoimittaja Hyyppä uskovat joukkueen ensi kauden kokoonpanon olevan hyvin erilainen. Uusi omistaja ei epäröi tehdä muutoksia pelikirjaan tai ketjukoostumuksiin.

Historiallinen seuraosto muuttaa IFK:n brändin ilmeen kertaheitolla ankkamaisemmaksi, mutta toimitusjohtaja Valtanen uskoo koko kannattajayhteisön ottavan uudistuksen avosylin vastaan.

– Tuskin tässä kenelläkään fanilla on kirjaimellisesti nokan koputtamista.

Fogelit sjungaa jatkossa siis Aku Ankan äänellä.

Näytä kaikki uutiset