logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Turku kutsuu – ”Henkilökohtaista taitoa täytyy pystyä hyödyntämään”

TPS–HIFK lauantaina 23. marraskuuta klo 18:30.

HIFK matkustaa lauantaina Turkuun viikon toiseen matsiinsa. Edellisissä otteluissa stadilaiset ovat onnistuneet maalinteossa, mutta samaan aikaan omissakin on soinut turhan usein.

– Vähän on tekeminen heilahdellut, jopa pelien sisällä, HIFK:n 34-vuotias hyökkääjä Jesse Saarinen kertoo.

– Matseissa on ollut todella hyviäkin vaiheita ja tiedämme, mitä meidän tekeminen parhaimmillaan on. Huomenna lähdemme hakemaan sitä kuuluisaa 60 minuutin suoritusta.

Tehokkaita ylivoimalla

Saarinen on ollut tällä kaudella joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Taitava laitahyökkääjä on ollut mukana lähes puolissa HIFK:n tämän kauden ylivoimaosumista.

– Alkukaudesta pelasin enemmänkin sitä klassista pelintekijän paikkaa. Nyt viimeiset pelit Michael Keräsen mukaan tulon johdosta olen pelannut vähän erilaisessa roolissa. Koen, että omat vahvuudet ylivoimalla on antaa nopeita, oivaltavia syöttöjä ja sitä kautta olla ratkaisemassa tilanteita.

HIFK on ollut sarjan toiseksi paras ylivoimajoukkue. Vastustajan verkko on heilunut useammin kuin joka neljännellä ylivoimalla.

– Voimme olla vieläkin parempia. Edellisessä matsissa emme pystyneet saamaan ylivoimasta samanlaista hyötyä kuin esimerkiksi SaiPa-pelissä.

– Yksi syy ylivoimatehokkuuteemme on, että meillä on paljon henkilökohtaista taitoa joukkueessa. Sitä täytyykin pystyä hyödyntämään. Mielestäni meidän ylivoima on hyvin roolitettu.

Huominen vastustaja TPS on lähiaikoina kokenut suuria muutoksia organisaatiossaan. Turkulaiset onnistuivat keskiviikkona ottamaan vastan kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

– Mennään oman pelin kautta. Se, mitä vastustajan riveissä tapahtuu ei saa vaikuttaa meidän tekemiseen, Saarinen linjaa.

Jesse Saarinen

Näytä kaikki uutiset