logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tuttuja miehiä vastassa torstaina – Ilves saapuu visiitille!

HIFK–Ilves torstaina kello 18.30. Osta liput Ticketmasterista!

Stadilaisyleisölle tuttuja pelaajia nähdään vierasjoukkueen riveissä huomenna, kun Jasse Ikonen ja Robert Leino luistelevat Nordiksen jäälle. Viime keväänä SM-kultaa kasvattajaseurassaan HPK:ssa voittanut Leino pelasi HIFK:ssa kolme kautta (2014–2017) ja Ikonen kahteen otteeseen (2013–2017 ja 2018–2019) yhteensä 219 ottelua. Myös HIFK-kasvatti Panu Mieho pelaa Ilveksessä, mutta hänen torstai-illan vierailunsa Nordikselle riippuu käynnissä olevasta kurinpitokäsittelystä.

Leino pelaa vahvaa kautta ja on tehnyt 26 ottelussa tehot 4+18=22. Ikosen saldo 23 ottelussa on 0+3=3. Ilves on ollut alkukauden vaikeuksien jälkeen vahvassa lennossa ja 15 viime ottelusta joukkue on voittanut 12. Sarjataulukossa joukkue on noussut häntäpäästä sijalle viisi ja on kolme pinnaa perässä HIFK:ta.

HIFK.fi otti puhelimen handuun ja soitti Robert Leinolle.

Halojaa. Onko uusi kaupunki jo hallussa?

– No ei ihan niin voi sanoa, mutta ihan kivasti täällä on mennyt.

Maistuivatko wingsit sinulle jo ennen Tampereelle muuttoa?

– Kyllä ne ihan hyvin maistuivat. Täällä olen kyllä huomannut sen, että jos jossain ei ole tarjolla wingsejä, niin ainakin siipikastiketta löytyy. Sehän käy vaikka aamupuuron mausteeksi.

Teillä on ollut ikään kuin kaksi tarinaa kauden sisällä. Alku oli nihkeä, mutta sen jälkeen on kulkenut kivasti. Miksi näin?

– No ehkä alkuun oli kovat odotukset myös joukkueella, eikä siihen olla täällä viime vuosina totuttu. Harjoituspelit menivät hyvin ja ehkä osin myös siksi kuva joukkueesta vähän vääristyi.

– Valmentajan vaihto oli sitten viimeistään herätys kaikille, että nyt pitäisi alkaa pelata jääkiekkoa. Ja nyt ollaan hyvällä tiellä.

Millä fiiliksillä torstaina Nordikselle?

– Onhan se aina vaikea paikka pelata ja IFK on hyvä joukkue. Hallista ja seurasta minulla on pelkästään hyviä muistoja ja on hienoa törmätä siellä tuttuihin ihmisiin.

Kuntopuntarissa HIFK ei paljon Ilvekselle kalpene, sillä 18 viime matsistaan stadilaisjoukkue on napannut 14 voittoa. HIFK nousi tiistaina jo sarjataulukon kolmannelle sijalle.

HIFK ja Ilves kohtaavat torstaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kauden neljä keskinäistä matsia päättyivät kaikki kotivoittoon.

Osta liput torstain otteluun Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset