HIFKPelicans
pe 22.03.2024 klo 18:30

FORENOM MATSIRAPORTTI: HIFK:n loppukiri jäi kesken – Lukolle kolme pinnaa

HIFK-Lukko 2–3 (0-3, 1-0, 1–0)

HIFK:n 123-vuotisjuhlat eivät sujuneet voittoisasti, kun Lukko oli tyly vieras ja vei täyden pistepotin Raumalle. HIFK:n suurin ilonaihe oli maalivahti Niilo Halonen, joka pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa päästyään toisen erän alusta lähtien tolppien väliin. Ottelun ratkaisi ensimmäinen erä, jossa vieraat olivat todella tehokkaita.

Lukko aloitti matsin tehokkaasti. Laukaukset menivät 15–17, mutta maalit 0–3. Lukon maalintekijät olivat Kristian Pospisil, Aleksi Saarela ja Vili Saarijärvi. Toinen erä oli pelillisesti Lukon, mutta ainoan maalin teki HIFK. Alex Broadhurst antoi mestarillisen syötön maalin takaa ja Joona Luoto kavensi 1–3:een. Halonen, joka pelasi erinomaisesti. Toisessa erässä Halonen torjui 12 kertaa ja kolmannessa seitsemän.

Kolmannessa erässä HIFK paransi roimasti ja painosti Lukon köysiin. Kotijoukkue tuli maalin päähän, kun Joonas Lyytinen ampui kauden ensimmäisen maalinsa seitsemän minuuttia ennen loppua. Kova paine ei tuonut kuitenkaan lisämaaleja ja pisteet matkastivat Raumalle.

– Lukko oli paras joukkue, jonka tähän mennessä olemme kohdanneet. Annoimme liian pitkän etumatkan ja vaikka pelasimme loppua kohti hyvin, se ei tällä kertaa riittänyt, kommentoi peliä HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

– Halonen pelasi vahvasti. Varsinkin toisessa erässä hän oli erinomainen, kun Lukko myllytti ja sai siitä vahvan vireen päälle.

Katso valmentajien lehdistötilaisuus. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

HIFK pelaa seuraavat matsinsa vieraissa. Lauantaina joukkue on Jukureiden vieraana ja ensi viikon lauantaina Lappeenrannassa. Kotona skulataan seuraavan kerran keskiviikkona 28.10., jolloin vastaan tulee JYP. Osta liput matsiin Ticketmasterista!