FORENOM Matsiraportti: Seitsemän kaappia Kärppien verkkoon

Kärpät - HIFK 1–7 (0-1, 1-2, 0-4)

HIFK päätti matsiviikkonsa Oulussa murskavoittoon Kärpistä. Kurinalainen viisikkopelaaminen ja tappavan tehokas ylivoima olivat myrkkyä illan kotijoukkueelle. Stadilaiset iskivät ottelussa peräti viisi ylivoimamaalia.

HIFK jatkoi Raksilassa siitä mihin eilen himassa jäätiin. Pelin painopiste oli pääsääntöisesti vastustajan puolustusalueella ja Kärppien hyökkäykset katkottiin hyvällä prosentilla jo keskialueella.

Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aivan ensimmäisen erän loppupuolelle. Mikko Kousa (1+2) ampui ylivoimalla tulisen lyöntilaukauksen tolpan kautta sisään ajassa 19:23.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Ville Varakas laukoi siniviivalta stadilaiset 2–0-johtoon ennen erän puoliväliä. Kärpät ehti kaventaa maalin päähän, ennen kuin Jere Sallinen (1+2) väänsi maalin edestä HIFK:n illan toisen ylivoimamaalin.

Kolmanteen erään lähdettiin vierasjengin 3–1-johdossa.

HIFK ratkaisi ottelun lopullisesti jo kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla. Otto Koivula taiteili hienolla henkilökohtaisella suorituksellaan joukkueensa illan neljännen osuman, ja ajassa 43:22 Joonas Lyytinen laukoi ylivoimalla HIFK:n 5–1-johtoon.

Puolustaja Lyytinen venytti Oulussa maaliputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Kärppien loppupeli kului suurimmaksi osaksi jäähyilyn merkeissä ja vieraat osuivat vielä kahdesti ylivoimalla.

Antti Suomela (1+1) teki ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa ajassa 49:27 ja Anton Lundell ampui ranteella kauden yhdeksäntensä yläkulmaan alle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Stadilaisten kultakypärä Emil Bemström syötti ottelussa kolme maalia.

Ottelukooste ja valmentajien lehdistötilaisuus löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa ensi viikolla kaksi ottelua ja molemmat Nordiksella. Keskiviikkona Jukurit saapuu Stadiin ja perjantaina on Tapparan vuoro vierailla Nordiksella.

Osta liput himamatseihin Ticketmasterista!

Ville VarakasMikko KousaJoonas LyytinenJere SallinenAnton LundellAntti SuomelaOtto KoivulaEmil Bemström