logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: Kaksi ääripäätä

play

HIFK–KalPa klo 17:00. Ovet auki klo 16:00.

HIFK ja KalPa lyövät tänään kolmannen kerran yhteen tämän kauden Liigassa, mutta kohtaaminen on ensimmäinen Nordiksella. Molemmat Kuopiossa pelatut matsit ovat päättyneet stadilaisten eduksi yhden maalin turvin ja jälkimmäinen kohtaaminen ratkaistiin vasta jatkoajalla.

Neljän ottelun voittoputkessa olevalle HIFK:lle matsi on viikon toinen. Keskiviikkona Sport kaatui Stadissa lukemin 2–1.

KalPalle illan ottelu on viikon kolmas. Keskiviikkona savolaiset onnistuivat ottamaan pisteen sarjaa johtavalta Kärpiltä Kuopiossa oululaisten voitettua voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–3. Eilen perjantaina KalPa taipui Lahdessa Pelicansin vieraana jatkoajalla samoin numeroin.

Caloun palaa Nordikselle, Åstenille 300. Liigamatsi

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa päähuomion vei illan juhlakalut. Vuonna 1998 Suomen mestaruutta HIFK:ssa juhlinut ja Stadissa tuhojaan neljän kauden ajan tehnyt tsekkitaituri Jan Caloun palaa Nordikselle.

Studiossaasiantuntija Mika Kortelaiselle Caloun on tuttu kaveri peliajoilta.

Matti Hagman on omassa kategoriassaan, mutta kyllä Caloun on tehokkain pelaaja kenen kanssa minulla on ollut kunnia pelata, ”Kölli” kertoo.

– Kaudella 1997-1998 meillä oli ”suhteellisen” kova joukkue ja hän oli selkeästi meidän tehokkain pelaaja. Kyllä se kertoo jotain Calounista.

Caloun teki mestaruuskaudella pelaamassaan 41 ottelussa 48 tehopistettä. Seuraavilla kausilla tahti vain kiihtyi ja tehoja kertyi 81 ja 72 pistettä. Onnistumiset poikivat myös NHL-sopimuksen Columbus Blue Jacketsiin kaudelle 2000-2001.

– Hänellä oli sellainen slaavilainen luonne: Caloun halusi ratkaista pelejä, tehdä pisteitä ja maaleja. Mitä kovempi paikka, sitä kovempaa hän niitä asioita halusi. Se on ihailtava piirre, mitä silloin etenkin tsekeiltä ja slovakeilta löytyi.

Illan toinen juhlakalu on 300. Liigaottelunsa HIFK:ssa pelaava Micke Åsten. Suuresta sydämestään ja kovasta työmoraalistaan tunnettu Åsten yltää illan matsissa kovaan merkkipaaluun stadilaisten historian 35. pelaajana.

– Tietyllä tapaa, kun vertaa Calouniin niin olisiko tässä kaksi ääripäätä? Ja sehän tekee ”Muulin” suorituksesta kovan. Se, että tekee sitä raakaa työtä ja laittaa kroppansa likoon joka ilta ja pystyy sillä tekemään pitkän uran – ne on niitä kovia jätkiä.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
53 Atte Engren (varalla)

Hyökkääjät

18 Teemu Tallberg – 76 Jere Sallinen – 21 Ville Leskinen
85 Jesse Saarinen – 15 Anton Lundell – 54 Sebastian Dyk
71 Michael Keränen – 80 Thomas Nykopp – 19 Juho Keränen
51 Juha Jääskä – 45 Micke Åsten – 78 Niklas Nordgren

Puolustajat

36 Joonas Järvinen – 6 Joonas Lyytinen
8 Ville Varakas – 10 Mikko Kousa
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
34 Aleksi Laakso

Loukkaantuneet: Teemu Turunen (3-4 viikkoa), Lennart Petrell (2-3 viikkoa), Otto Paajanen (2 viikkoa)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien ohjeiden mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset