logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Lyytisen itseluottamus jälleen kohdillaan – ”Täytyy uskaltaa enemmän”

play

HIFK–KalPa lauantaina 1. helmikuuta klo 17:00.

HIFK kohtaa lauantaina KalPan viikon toisessa matsissaan. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja stadilaiset ovat voittaneet molemmat ottelut yhden maalin turvin.

HIFK:n kuopiolaispakki, Joonas Lyytinen, kertoo, mitä neljän matsin voittoputkesta otetaan tulevaan KalPa-matsiin mukaan.

– Tulosten valossa on mennyt ihan hyvin ja meillä on hyvä pöhinä päällä. Pitää ottaa mukaan viime pelistä se kolmas erä ja sillä asenteella lähteä seuraavaan matsiin.

Lyytinen oli viime kaudella yksi stadilaisten johtavista kiekollisista puolustajista. Alkukausi ”Luodilla” oli omien sanojensa mukaan hankala, mutta nyt luotto omaan tekemiseen on taas löytynyt.

– Joulun jälkeen kävimme koutsien kanssa asioita läpi omasta pelaamisestani ja olen pystynyt parantamaan tekemistäni. Tällä hetkellä pelaaminen tuntuu hyvältä.

– Ei siellä mitään hokkus pokkusta tehty, mutta lähinnä itseluottamustani lähdimme parantamaan. Minun täytyy uskaltaa tehdä asioita kiekon kanssa unohtamatta kuitenkaan sitä kiekotonta työtä.

Vastassa kasvattiseura

Lyytisen teholukema on ollut jo pitkään joukkueen paras. Tällä hetkellä sarake näyttää +10 ja huomenna vasemmalta ampuva puolustaja aikoo pitää huolen, ettei vastustaja pääse yllättämään tekemisellään.

– Sieltä tulee nuori ja työteliäs joukkue vastaan. KalPa pelaa paljon pystysuunnan kiekkoa ja kentällä saa olla hoksottimet pystyssä niiden kansssa. Huomenna tuskin tullaan näkemään trappipelaamista vaan mennään vauhdilla eteenpäin.

Juhlailta

Huomenna Nordiksella nähdään myös menneiden vuosien HIFK:n Suomen mestareita Jan Caloun etunenässä ja yksi illan juhlakaluista on 300 Liigaottelua stadilaisten riveissä täyteen saava Micke Åsten.

Calounin HIFK ei 24-vuotiaalle Lyytiselle juuri muistikuvia ole jättänyt. Åsten sen sijaan on jättänyt jälkensä kuopiolaisen mieleen.

– ”Muuli” tuo koppiin jutun tynkää. Kun puhuu paljon niin sieltä tulee välillä hyviäkin juttuja. Jäälle hän tuo ison työmoraalin ja suuren sydämen. Hän on iso pala joukkuetta.

Osta liput KalPa-matsiin Ticketmasterista!

Joonas Lyytinen

Näytä kaikki uutiset