logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Mitä kuuluu Nummelaan? – Haastattelussa Miro Karjalainen

Miro Karjalainen pelasi HIFK:n A-junioreissa kaudet 2014-2017.

Miro Karjalainen palasi edellisen kauden päätyttyä tuttuun kaupunkiin ja seuraan. Karjalainen edusti HIFK:ta edellisen kerran kaudella 2016-2017. Pari kautta stadilaisten A-junioreissa poikivat tuolloin nuorelle pakille paikan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja Liigadebyyttikin nähtiin HIFK:n paidassa.

Nyt Stadiin palaa hallitseva Suomen mestari ja ikäänsä nähden kokenut puolustaja.

Vieheet vesille

Nummelassa asuva 24-vuotias Karjalainen kertoo kesäsuunnitelmistaan Espoon Padel Clubilla ennen joukkueen siirtymistä omatoimiselle harjoitusjaksolle.

Mitä Nummelan kesään kuuluu?

– Paljon treeniä ja aion yksinkertaisesti nauttia kesästä. Meillä on nyt venelaituri hajalla, mutta kunhan se saadaan kuntoon niin sitten päästään vähän kalaankin, Karjalainen avaa.

Vesillä viihtyvä Karjalainen ei kuitenkaan tunnustaudu himokalastajaksi.

– Sellainen mökkikalastaja olen. Vehkeillä ei ole väliä, kunhan vaan järvelle pääsee ja saa vieheet vesille.

Joukkueen sisäisessä padel-turnauksessa lähes kaksimetrinen ja satakiloinen voimapesä pelasi yhdessä hyökkääjä Teemu Tallbergin kanssa.

– Ensimmäistä kertaa pidin tänään padel-mailaa kädessä. Pienenä yllättäjänä ”Talen” kanssa oltiin kuuden parin lohkossa kakkosia. Ei ihan huono.

Menestys lisää janoa ja parin tavoitteet kovenee.

– Ensimmäinen tavoite saavutettiin, kun pääsimme jatkoon. Seuraavaksi tähdätään mitaleilla ja mestaruutta lähdetään hakemaan.

Finaaliin saakka parin lento ei kuitenkaan riittänyt, mutta se ei Juha Jääskän vieressä turnauksen loppuhuipennusta seurannutta Karjalaista hetkauttanut.

”Ikävöin koppielämää”

HIFK:sta kesken kauden 2016-2017 Pohjois-Amerikan ECHL-sarjan Idaho Steelheadsiin siirtynyt Karjalainen pelasi edelliset kolme kautta Hämeenlinnassa. HPK:n runkopuolustajiin kuulunut Karjalainen tietää, mitä osa-alueita täytyy kehittää tulevaksi kaudeksi.

– Kestävyys ja aerobia ovat osa-alueita, mihin olemme nyt keskittyneet. Tottakai voimatasoa pidetään yllä ja yritetään kehittää siinä ohella.

Kaikkien pettymykseksi jo maaliskuussa päättynyt edellinen Liigakausi jätti paljon hampaankoloon. Nyt turhautuneisuus on käännetty voimavaraksi ja alkavaa kautta odotetaan innolla.

– Erittäin paljon odotan syksyä. Kyllä tässä jo sen verran kauan ollaan oltu pois jäiltä, kun en kertaakaan ole kesällä päässyt vetämään hokkareita jalkaan.

– Eniten ikävöin sitä koppielämää. Sitä, kun ei kesällä ole sitten minkään näköistä. Se on se, mitä odottaa. Tietysti myös pelejä ja ylipäätänsä jengin kanssa yhdessäoloa.

Miro Karjalainen

Näytä kaikki uutiset