logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Onnistunut lähetys avaa uusia mahdollisuuksia tapahtumien järjestämiseen

play

Heikki Paasosen juontamassa tilaisuudessa vieraili Liiga- ja NHL-tähtiä.

Tiistaina 12. toukokuuta HIFK järjesti perinteisen junnukauden päätöstapahtuman Nordiksella. Tällä kertaa kauden päätöstä juhlittiin virtuaalisesti ja suora lähetys välitettiin yli 1200 kotiin.

Tapahtuman mahdollisti Bright, Streamteam sekä Helsingin Jäähalli.

Idoleita, palkintoja ja skabaamista

Junnukauden 2019-2020 päätöstilaisuuden juonsi viihdekentän moniosaaja Heikki Paasonen. Lavalla vieraina nähtiin HIFK:n liigajoukkueen nuoret tähdet Anton Lundell sekä Eero Teräväinen ja Stadin Gimmojen hyökkääjä Johanna Kemppainen.

Tapahtuman lopuksi yllätysvieraina valokeilaan astuivat HIFK:n entiset teinisensaatiot ja nykyisin NHL-jäillä loistavat Mikael Granlund sekä Miro Heiskanen. Granlund harjoittelee parhaillaan kotonaan Nashvillessä ja osallistui tilaisuuteen virtuaalisesti. Heiskanen puolestaan treenaa Suomessa ja saapui paikan päälle vanhaan kotihalliinsa.

HIFK:n sekä kaikkien seitsemän yhteistyöseuran juniorit pääsivät osallistumaan tapahtumaan esittämällä kysymyksiä illan vieraille lähetyksen aikana. Ohjelmassa oli myös joukkueiden videotervehdyksiä, kauden tsemppareiden palkitsemista sekä muuta yleisön aktivointia.

Täysin uudenlainen konsepti

Korona-pandemiasta johtuva poikkeusaika maailmalla pakotti HIFK:n tapahtumajärjestäjät pohtimaan luovaa tapaa koota junnuperhe päättäjäisten tiimoilta yhteen. Pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden Brightin ja Streamteamin kalusto sekä osaaminen mahdollistivat uudenlaisen konseptin tähän tapahtumaan.

– Nyt korona-aikana emme ole oikein muuta tehneetkään, kuin virtuaalisia lähetyksiä, Brightin Head of Video Antti Hietala kertoo.

– Meillä on kokemusta konserteista ja yritystapahtumista, mitkä on vedetty samanlaisella kaavalla. Katsojat saadaan mukaan lähetykseen erilaisten viestitoimintojen kautta ja viestit moderoidaan ja niitä voidaan näyttää screenillä tai ajaa suoraan lähetyskuvaan. Tähän maailman aikaan on todettava, että onneksi meillä on tällainen setti valmiina.

Myös tapahtumaympäristö on tuttu Brightille vuosien ajalta.

– Olemme luuhanneet hallilla yli 20 vuotta. Aikoinaan ledinäyttö, mainokset ja kamerat olivat meidän vastuulla. Nykyään teemme ottelutapahtumat Streamteamin kanssa yhteistyössä. Halusimme olla mukana tekemässä hyvää ja junnukauden päätöstapahtumassa meillä oli käytössä sama kalusto ja tekniikka, mitä käytämme matsilähetyksissä. Harvoin tällaiseen tarkoitukseen saadaan areenatason kalusto. Nykyaikaisella tekniikalla saatiin myös ”Mikke” Granlund mukaan lähetykseen toiselta puolelta maailmaa ilman viivettä, kuin hän olisi ollut läsnä Nordiksella.

– Tämä oli hieno tapahtuma. Olemme henkeen ja vereen punanuttuja. Parinkymmenen vuoden aikana olemme kasvaneet tähän perheeseen, Hietala lisää.

Yhteistyö tuttujen toimijoiden ja ihmisten kanssa saa kiitosta myös HIFK:n ottelutapahtumien ohjaajalta.

– Käytössä ollut kalusto taipui moneen ja pystyimme sitä hyödyntäen toteuttamaan hyvin interaktiivisen tilaisuuden. Saimme onnistuneesti junnut mukaan suoraan lähetykseen erilaisten äänestysten kautta ja nuoret pääsivät esittämään kysymyksiä esikuvilleen. Tämä oli hieno kokemus kaikkiaan ja tarjoaa meille taas uusia mahdollisuuksia tapahtumien järjestämiseen, HIFK:n tuottaja Eetu Hyvärinen kertoo.

”Junnut alkoivat omatoimisesti sopimaan iltatreenejä”

Lähetyksestä ja sen sisällöstä tuli runsaasti palautetta. HIFK:n junioripäällikkö Jari Riihinen kertoo, että eri seuroista ja perheistä tuli erityisesti kiitosta tapahtuman monipuolisesta toteutuksesta ja pelaajien nuorille antamista vinkeistä.

– Yksi hienoimmista palautteista tuli Kiekko-Tiikerien valmennuspäälliköltä. Yhden ikäluokan junnut olivat ottaneet koppia esikuviensa puheista ja treenamisen merkityksestä ja kundit olivat alkaneet lähetyksen jälkeen omatoimisesti sopimaan vielä iltatreenejä peruuntuneiden tilalle, Riihinen kertoo.

Paasosen päätössanojen jälkeen ohjaamossa nähtiin myös spontaani nyrkkituuletus, kun monista HIFK:n tapahtumista vastaava Mia Suortti juhli nappisuoritusta.

– Meillä on upea seurayhteisö ja oli hienoa, että pystyimme kokoamaan kahdeksan eri seuran juniorit perheenjäsenineen vielä kertaalleen yhteen menneen kauden tiimoilta. Poikkeusaika on haastanut meitäkin ja tämä tapahtuma mahdollisti jälleen yhden uudenlaisen tavan kohtaamisiin. HIFK-perheen jäsenille on aina hienoa järjestää tapahtumia ja virtuaalisten päättäjäisten myötä saimme kiekkokaudelle täydellisen päätöksen, HIFK:n asiakkuuspäällikkö Suortti summaa.

Näytä kaikki uutiset