SVEA MATSIRAPORTTI: Avauserän takaiskut maksoivat voiton

HIFK–Tappara 3–4 (0–3, 1–1, 2–0)

Loppuunmyydyllä Nordiksella nähtiin lauantaina kovatasoinen peli, josta pisteet nappasi vierasjoukkue Tappara. Avauserässä Tappara teki kolme maalia ja pääsi karkumatkalle, jota HIFK ei saanut vahvasta hallinnasta huolimatta kurottua umpeen. Tappara ampui koko pelissä maalia kohti vain kymmenen laukausta, kun HIFK:lla oli 29 laukausta kohti Michael Garteigin maalia.

Avauserä oli tasaisempi kuin numerot näyttivät, mutta vain Tappara onnistui maalinteossa. HIFK joutui takaa-ajajan paikalle ja kirin käynnisti toisessa erässä Teemu Tallberg ohjattuaan siniviivalaukauksen maaliin.

Tappara meni uudelleen kolmen maalin johtoon toisessa erässä ja näytti etenevän kohti selvää voittoa. Päätöserän alussa Sebastian Dyk kavensi tilanteeksi 2–4 ja 11 minuuttia ennen loppua juhlamatsiaan pelannut Jesse Saarinen ampui HIFK:n maalin päähän. Saarinen pelasi lauantaina uransa 700. liigaottelun ja maali oli hänen liigauransa 150:s.

Kovasta painostuksesta huolimatta HIFK ei saanut tasoitusta aikaan ja Tappara otti kauden toisen voittonsa stadilaisista.

Katso ottelun lehdistötilaisuus. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Katso maalikooste. Jos video ei näy, näet sen tästä linkistä.

Seuraava kotimatsi pelataan keskiviikkona 22.1. ja silloin vastassa on Ässät. Osta liput matsiin Ticketmasterista!