HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

SVEA MATSIRAPORTTI: HIFK:n voittoputki kasvoi neljään otteluun!

HIFK–Sport 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)

Pudotuspelit lähestyvät ja HIFK kohentaa jatkuvasti asemiaan taistelussa lähtöasetelmista kauden ratkaisupeleihin. Kuudennella sijalla oleva HIFK on kuusi pistettä jäljessä kolmantena olevaa Ilvestä, joka on pelannut yhden ottelun enemmän. Runkosarjan päätteeksi sijoilla 1–4 olevat joukkueet saavat kotiedun.

Voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen ja 12 viime ottelussa HIFK on jäänyt ilman pisteitä vain kerran. Voittoja näistä peleistä on tullut kahdeksan. Viime viikon kolme voittoa sai jatkoa keskiviikkona, kun kokeneiden pelaajien johdolla HIFK voitti Sportin, tosin vasta erittäin hikisten vaiheiden jälkeen. Sarjajumbona majaileva Sport pisti HIFK:n todella ahtaalle ja stadilaisyleisö sai huokaista helpotuksesta vasta loppusummerin soidessa.

Avauserän jälkeen Sport johti 1–0 Chris DeSousan ylivoimamaalilla. HIFK:n Jesse Saarinen tasoitti toisessa erässä pitkähkön videotarkastuksen jälkeen ja kolmannen erän alussa Jere Sallinen vei kotijoukkueen 2–1-johtoon. Sport pääsi lopussa myllyttämään neljä minuuttia ylivoimalla, josta täydet kaksi kahden miehen ylivoimalla, mutta HIFK:n pelaajat blokkasivat laukauksen toisensa jälkeen ja pisteet jäivät Stadiin.