logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Teemu Turunen on fanien Vuoden Kunkku – ”Toivottavasti palaan vielä”

HIFK Fan Club on palkinnut Vuoden Kunkun vuodesta 1998 lähtien.

HIFK:n kannattajaklubi on valinnut kauden 2019-2020 Vuoden Kunkuksi hyökkääjä Teemu Turusen. Turunen edusti stadilaisia yhden kauden ajan ja ehti pelata itsensä kannattajien suosikiksi taiturimaisilla otteillaan ja periksiantamattomalla luonteellaan.

Fan Club itse perustelee valintaa seuraavasti:

HIFK Fan Club on palkinnut perinteisesti kauden päätteeksi joukkueen suosituimman pelaajan tai vaikuttajan Vuoden Kunkku -pokaalilla. Vuoden 1998 mestaruusjuhlissa alkanut traditio on jatkunut yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuoden ajan.

Vuoden Kunkuksi voi päästä tehtailemalla tehopisteitä, tai tekemällä arvokasta työtä pistetilastojen ulkopuolella. Joskus pokaalin saa voittamalla jäähypörssin, tai olemalla esimerkillinen herrasmiespelaaja. Vuoden Kunkku on kuitenkin fanien silmissä tärkein osa joukkueen menestymisessä, pelaaja joka esittää vahvaa HIFK-henkeä kaikissa matseissa.

Korona-epidemian vuoksi kesken lopetetulla poikkeuskaudella 2019-20 Vuoden Kunkuksi on valittu Teemu Turunen. 24-vuotias helsinkiläinen siirtyi HIFK:hon vuoden 2019 SM-kultaa juhlineesta HPK:sta, ja keräsi pisteitä läpi kauden tiiviillä tahdilla. Tammikuussa sattunut loukkaantuminen piti Turusen poissa peleistä lähes seitsemän viikon ajan, mutta vain 43 matsia riitti HIFK:n pistepörssin voittoon. Pitkästä poissaolosta huolimatta Turunen oli koko liigan pistepörssissä seitsemäs, pisteillä 20+31=51 Turusen ottelukohtainen pistekeskiarvo oli sarjan paras melkein 1,2 pisteellä per ottelu.

HIFK Fan Club onnittelee!

Aikaisemmat voittajat:
1998 Bob Halkidis
1999 Jan Čaloun
2000 Jan Čaloun
2001 Jaroslav Bednář
2002 Marek Židlický
2003 Marek Židlický
2004 Kimmo Kuhta
2005 Pentti Matikainen
2006 Jan Lundell
2007 Lennart Petrell
2008 Lennart Petrell
2009 Jani Nieminen
2010 Markus Kankaanperä
2011 Ville Peltonen
2012 Toni Söderholm
2013 Joni Ortio
2014 Ville Peltonen
2015 Arttu Luttinen
2016 Ville Husso
2017 Joe Finley
2018 Miro Heiskanen
2019 Joonas Rask
2020 Teemu Turunen

”Kaikki vaan päättyi”

Turunen kävi pokkaamassa palkintonsa Nordiksella ja pokaalin luovutti HIFK Fan Clubia edustamaan saapunut Sari Sjögren.

Esitimme kaksikolle muutaman kysymyksen, millä he summaavat mennyttä kautta Vuoden Kunkun näkökulmasta.

Suosikkihetki Nordiksella?

Teemu:

– Ensimmäisen maalin tekeminen Nordiksella oli hieno hetki.

Sari:

– Ne on hienoja hetkiä, kun joku pystyy pelaamaan aivan taitojensa ylärajoilla koko matsin ajan. Sellaiset suoritukset menee syvälle ihon alle ja Teemulta niitä nähtiin.

Suosikkimaali?

Teemu:

– Kärppiä vastaan kotona. Taisi olla ensimmäinen vaihtoni siinä pelissä. Kiekko pomppi minulle ja pääsin rystyltä nostamaan maalin kattoon. Siinä kohtaa oli hyvä fiilis.

Sari:

– Olen todella huono muistamaan yksittäisiä maaleja. Minulla on ollut kausikortti kaudesta 1995-1996 saakka ja siinä on ihan muutaman maalin ehtinyt nähdä. Ottelutapahtumasta mieliin painuu nykyään paljon itse pelin ulkopuolisia asioita.

Raskain hetki?

Teemu:

– Se, että kausi loppui kesken. Kaikki odotimme, että pääsemme pelaamaan pudotuspelejä ja uskoimme, että meillä on todella hyvät mahdollisuudet menestyä joukkueena. Koko runkosarjan ajan teimme töitä sen eteen, että olemme keväällä parhaimmillamme ja sitten kaikki vaan päättyi.

Sari:

– Komppaan täysin fanin näkökulmasta. Pudotuspelit on se, mihin myös fanit valmistautuvat koko kauden ajan ja taas oli kovat odotukset siitä, mihin kausi voisi huipentua. Sitten yhtenä hetkenä ilmoitetaan, että kaikki onkin ohi. Ei ole edes sitä viimeistä peliä, mihin voisi mennä tietäen, että se on se viimeinen ottelu. Eikä se helpota, että emme edes tiedä milloin pääsemme seuraavaan matsiin. Normaalisti tässä vaiheessa olisimme menossa katsomaan harjoitusmatseja.

Turusen tutkapari?

Teemu:

– Eiköhän se ”Patti” ollut (Otto Paajanen).

Sari:

– Täytyy jälleen kompata. Hieno duo.

Teemun terveiset faneille

– Kiitos kaudesta! Ikävää, että se loppui miten loppui. Oli upeaa pelata kausi HIFK:ssa ja toivottavasti palaan joskus tänne. Nordiksella oli aina todella siisti fiilis ja tämä on hieno paikka. Pysykää terveinä.

Fan Clubin terveiset Teemulle

– Olisimme toivoneet, että olisit jatkanut vielä. Olit kovin mieluinen pelaaja meille. Pysy terveenä ja tsemppiä tulevaan. Toivottavasti tulet vielä takaisin – me nimittäin olemme täällä.

Näytä kaikki uutiset