logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Veli-Pekka Kautosen 18 vuoden ura HIFK:ssa jatkuu – ”Haastavinta on pelaajan henkisen kapasiteetin arvioiminen”

play

"Vellu" Kautonen pelasi HIFK:ssa kuusi kautta ja on toiminut seuran kykyjenetsijänä vuodesta 2008 lähtien.

Veli-Pekka Kautonen oli toinen entinen HIFK:n pelaaja, jolle myönnettiin 1.12.2020 IFK:n Kultasormus. Kautonen sai Kultasormuksen numero 40 ja tilaisuuden jälkeen hän piipahti HIFK TV:n vieraana.

Kautonen aloitti heti pelaajauransa jälkeen työskentelyn NHL-kykyjenetsijänä ja tuo vuonna 2002 alkanut työura jatkuu edelleen. Hän aloitti St. Louis Bluesin leivissä, mutta on jo 16 vuoden ajan ollut New York Islandersin organisaatiossa. Työ on muuttanut luonnetta vuosien varrella, mutta suurin haaste pelaajien arvioinnissa on pysynyt ennallaan.

– Haastavinta on pelaajan henkisen kapasiteetin arvioiminen. Jos näkee jätkän kymmenen kertaa, niin kyllä siinä saa tarkan kuvan siitä, mitkä ovat hänen puutteensa ja vahvuutensa. Mutta sitten se, että kuinka paljon kyseinen kaveri on valmis tekemään töitä niiden puutteiden saattamiseksi sille tasolle, että NHL-ura olisi mahdollinen, niin siinä pitää käyttää enemmän aikaa tutustuakseen pelaajaan ja niihin ihmisiin, jotka hänen ympärillään ovat, Kautonen kertoo.

HIFK:n lisäksi Kautonen edusti Liigassa SaiPaa, Tapparaa, K-Espoota ja Pelicansia. Hän pelasi ulkomailla Saksassa, Ruotsissa ja Italiassa, kunnes lopetti uransa 32-vuotiaana.

– Vaikka tuli pelaajana poukkoiltua siellä täällä, niin olen aina mieltänyt itseni HIFK:n mieheksi ihan aidosti ja loppuun asti, Kautonen sanoo.

Katso koko haastattelu oheiselta videolta.

IFK:n Kultasormuksessa on seuran kilpi emaloituna sekä pieni briljantti. Sormuksen valmistuksesta vastaa Laatukoru. Sormus voidaan myöntää pelaajaurasta, joka on IFK:n liigajoukkueessa kestänyt vähintään kymmenen kautta, tai muusta ansiokkaasta toiminnasta seuran hyväksi.

Näytä kaikki uutiset