logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Voittoputkessa Sportia vastaan – ”Kiristetään loppukautta kohden”

play

HIFK–Sport keskiviikkona 29. tammikuuta klo 18:30.

HIFK lähtee viikon ensimmäiseen matsiinsa Sportia vastaan kolmen ottelun voittoputkessa. Viime viikolla kaatui Ässät, JYP sekä Jukurit ja stadilaiset keräsivät jaossa olleista yhdeksästä sarjapisteestä kahdeksan.

Osta liput keskiviikon matsiin Ticketmasterista!

HIFK:n alakertaa lokakuussa vahvistamaan saapunut Joonas Järvinen on pelannut 31 sarjamatsia tällä kaudella. Raamikas 190-senttinen ja 100-kiloinen pakki näkee menneen viikon nousujohteisena.

– Viime viikko oli hyvä meiltä. Saatin hyvin pisteitä ja mikä tärkeintä pelasimme hyvin, Järvinen kertoo aamujään jälkeen.

Viime keskiviikkona Ässät kaatui Nordiksella vasta voittolaukauskilpailussa, mutta otteluissa JYPiä ja Jukureita vastaan HIFK oli niskan päällä alusta alkaen.

– Lähinnä meidän kiekollinen peli parani viikon mittaan, mikä puolestaan johti siihen, että puolustimme hyvin. Meidän maalivahdit pelasivat hyvin, mutta puolustimme tehokkaasti joukkueena ja teimme homman sitä kautta vastustajalle aika vaikeaksi.

Kokemusta ja johtajuutta

Huomenna keskiviikkona Sport saapuu Stadiin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja HIFK on voittanut matseista jokaisen varsinaisella peliajalla. Vaasalaisten pelissä on näkynyt uuden päävalmentajan Risto Dufvan kädenjälki ja vaikka tulokset ovat vielä jääneet laihoiksi, ei Järvinen lähde aliarvioimaan vastustajaa.

– Siellä on pelisysteemi vähän vaihtunut uuden koutsin myötä. Tykkäävät antaa välillä kovaa painetta ja ovat kyllä nostaneet tasoaan kauden mittaan.

Markus Kankaanperä palasi pitkän poissaolon jälkeen askiin lauantain Jukurit-ottelussa. ”Järä” kertoo joukkueen olleen mielissään 39-vuotiaan pakin paluusta.

– ”Kanki” tuo kokemusta ja johtajuutta. Hän on tehnyt pitkään hommia päästäkseen kuntoon ja oli kiva nähdä, kun mies pääsi takaisin laitumelle.

Järvinen on itse saanut nauttia pelaamisesta tällä kaudella yli 19 minuutin keskiarvolla ottelua kohti. Jämäkän pakin päätavoite on luonnollisesti olla parhaimmillaan kevään kynnyksellä.

– Tavoitteeni on ollut parantaa kauden edetessä ja mielestäni olen onnistunut siinä.

– Nyt lähdetään vaan kiristämään loppukautta kohden.

Joonas Järvinen

Näytä kaikki uutiset