logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: HIFK:lle uusia pelaajasopimuksia

HIFK on solminut sopimukset seitsemän uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen siirtyvät maalivahti Michael Garteig, hyökkääjät Eetu Koivistoinen, Otto Paajanen, Jere Innala, Roni Hirvonen ja Otto Karvinen sekä puolustaja Kasper Kotkansalo.

Aiemmin tänään HIFK julkisti kolme nuoren pelaajan, Otto Salinin, Mico Luodon ja Leevi Teissalan sopimukset.

Koivistoisen, Paajasen, Hirvosen, Karvisen ja Kotkansalon sopimukset ovat kaksivuotisia, Innalan 1+1-vuotinen ja Garteigin diili kattaa kauden 2021-2022. Koivistoinen ja Paajanen ovat Liigan kaksien viime pudotuspelien arvokkaimmiksi valitut pelaajat.

– Saimme kiinnitettyä kokeneita voittajatyyppejä, johtavia pelaajia ja nuoria lahjakkuuksia. Etsimme taitoa, luonnetta ja henkistä lujuutta ja uskomme, että joukkueen rungon kokoamisessa on onnistuttu. Tänään julkaistut pelaajat ovat monipuolisia, pelaavat modernia jääkiekkoa ja heillä on kova draivi tulla paremmiksi, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Garteig, 29, siirtyy HIFK:hon saksalaisseura Ingolstadtista, jossa hän pelasi viime kaudella 29 ottelua torjuntaprosentilla 90,2. Kauden 2019-2020 Garteig pelasi Tapparassa ja pelasi 34 ottelua torjuntaprosentilla 92,9.

Keskushyökkääjä Koivistoinen, 25, siirtyy HIFK:hon Rauman Lukosta. Bluesin kasvatti voitti päättyneellä kaudella SM-kultaa ja hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Koivistoinen voitti pudotuspelien pistepörssin saldollaan 6+9=15.

Keskushyökkääjä Paajanen, 28, palaa yhden kauden tauon jälkeen HIFK:hon ruotsalaisseura Leksands IF:stä. Hän oli pudotuspelien arvokkain pelaaja HPK:n mestaruuskeväänä 2019. Kaudella 2019-2020 Paajanen oli HIFK:n avainpelaajia.

Laitahyökkääjä Innala, 23, valmistautuu parhaillaan Leijonien kanssa Latviassa pelattaviin MM-kisoihin. Hän saapuu HIFK:hon kasvattajaseurastaan HPK:sta, jota hän edusti viiden kauden ajan. Innala voitti SM-kultaa HPK:ssa 2019.

Laitahyökkääjä Karvinen, 31, on HIFK:n kasvatti, ja palaa Stadiin Oulun Kärpistä, jossa hän voitti mestaruuden 2018. Karvinen debytoi Suomen maajoukkueessa päättyneellä kaudella. Karvinen on pelannut Liigaa TPS:ssä, Sportissa ja Kärpissä yhteensä 270 ottelua.

Hyökkääjä Hirvonen, 19, on Bluesin kasvatti, joka on pelannut kaksi viime kautta Ässissä. Päättyneellä kaudella hän pelasi 54 ottelua ja teki niissä tehot 6+15=21. Hän on Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus (59. pelaaja) vuodelta 2020.

Puolustaja Kotkansalo, 22, on Bluesin kasvatti ja hän pelasi viime kaudella Ässissä ja sitä ennen kolme kautta Boston Universityssä NCAA-yliopistosarjaa. Kotkansalo on Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus (71. pelaaja) kesältä 2017.

Näytä kaikki uutiset