logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: Stadilainen Naisurheilupäivä järjestetään 15.11. Nordiksella

Järjestyksessään toinen Stadilainen Naisurheilupäivä on edessä vajaan kahden viikon kuluttua.

Stadilaisen Naisurheilupäivän tavoitteena on lisätä naisurheilun arvostusta ja näkyvyyttä, sekä koota yhteen ja tehdä tunnetuksi Helsingissä pelaavia naisten joukkueurheilujengejä. Paikalle saapuu ainakin kahdeksan eri lajin urheilijoita ja taustatoimijoita. Tapahtuma järjestetään HIFK–KooKoo-ottelun ohessa Helsingin jäähallissa 15.11.

Useilla Stadilaiseen Naisurheilupäivään osallistuvilla seuroilla ja lajiliitoilla on jäähallilla omat infopisteensä. Urheiluharrastuksista kiinnostuneet katsojat saavat infopisteillä tietoa ja pääsevät tapaamaan eri lajien ja joukkueiden urheilijoita. HIFK:n tavoite on saada naisten urheilun pariin entistä enemmän harrastajia ja siten tukea lajien ja joukkueiden kasvua, sekä edistää tasa-arvoa urheilussa.

– On ollut mahtavaa tehdä yhdessä tämän yhteisön kanssa tätä tapahtumaa. Stadilainen naisurheilu on täynnä energiaa, ammattilaisia ja upeita tekijöitä! kertoo HIFK:n myyntipäällikkö Raakel Koittola.

– Meille on tosi tärkeää päästä tuomaan esiin meidän ja muiden naisurheiluyhteisöiden tekemistä. Haluamme antaa äänen ja näkyvyyttä meidän alustallamme myös muille naisurheiluyhteisöille. Ilta on täynnä hauskaa tekemistä paikan päällä ja päästään myös oppimaan lajeista lisää mobiilipelissämme. Eli tapahtumaan pääsee osallistumaan myös hybridinä.

HIFK-Hockey käynnisti naisten jääkiekkotoiminnan keväällä 2018. Edustusjoukkue voitti viime kaudella SM-pronssia ja on tällä kaudella voittanut yhtä vaille kaikki ottelunsa. HIFK:n naiskiekkotoiminnan parissa jääkiekkoa harrastaa noin 200 pelaajaa Gimmat Skulaa -kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen. Jalkapallossa harrastajia on myös noin 200 ja kesällä perustetussa HIFK Gymnasticsissa tytöt, pojat, naiset ja miehet yhteenlaskettuna lähes 2000 voimistelijaa. Mukana Stadilaisessa Naisurheilupäivässä on tietysti myös 29 naisten Suomen mestaruutta voittanut HIFK Damhandboll sekä HIFK Futsal Naiset.

Muita HIFK:n 15.11. järjestämään tapahtumaan osallistuvia lajeja ovat pesäpallo, salibandy, koripallo ja muodostelmaluistelu. Viimeksi mainitusta lajista HSK:n Team Unique -joukkue esiintyy jäällä ottelun ensimmäisellä erätauolla.

– HIFK on ollut etulinjassa edistämässä tasa-arvoa suomalaisessa joukkueurheilussa ja kehittämässä harrastusmahdollisuuksia. Stadin Gimmojen tarina on hieno esimerkki siitä. Stadilaisesta Naisurheilupäivästä on hyvää vauhtia tulossa upea perinne ja toivottavasti saadaan tälläkin kertaa vieraaksi paljon tyttöjen ja naisten urheilusta kiinnostuneita, kertoo HIFK:n naisten SM-liigajoukkueen valmentaja Saara Niemi.

HIFK kohtaa maanantaina 15.11. KooKoon. Ottelu pelataan Helsingin jäähallissa alkaen kello 18.30.

Näytä kaikki uutiset