logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: Voimistelu palaa HIFK:n lajiksi – Kolme helsinkiläisseuraa yhdistyy

Alppilan Salamat, Suomen Taitovoimisteluklubi ja Voimisteluseura Kieppi yhdistyvät 1.6.2021 ja liittyvät HIFK:hon. Perinteikkäiden ja menestyneiden voimisteluseurojen lajit ovat naisten ja miesten telinevoimistelu sekä TeamGym. Yhdistyneen voimisteluseuran nimi on HIFK Gymnastics ja sen kotipaikaksi tulee lähivuosina valmistuva Garden Helsinki -tapahtuma-areena.

Voimistelu palaa HIFK:n edustuslajiksi pitkän tauon jälkeen. Vuonna 1907 HIFK perusti voimistelujaoston, mutta sen toiminta hiipui vuosikymmenten aikana. Nyt laji palaa HIFK-perheeseen, mikä mahdollistaa uuden ulottuvuuden lajien välisessä yhteistyössä.

–  HIFK on Suomen tunnetuin ja monipuolisin urheiluseura, johon liittyminen on hieno mahdollisuus uudelle voimisteluseuralle ja voimistelulle lajina. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä HIFK:n kanssa Garden Helsinki -hankkeessa. Odotamme innolla Nordiksen peruskorjausta ja sinne valmistuvaa voimistelusalia, kertoo HIFK Gymnastics seuran hallituksen puheenjohtaja Piia-Noora Kauppi.

–  Tavoitteenamme on olla suomalaisen voimistelun suunnannäyttäjä. Voimistelijamme kantavat ylpeinä HIFK:n tähteä, joka symboloi myös meille tärkeitä arvoja: sinnikkyys, taitavuus, voimakkuus ja toveruus kuvaavat erinomaisesti voimistelua. Olemme kilpa- ja huippu-urheiluseura, jonka voimistelijat ovat voittaneet yhteensä yli sata Suomen mestaruutta.

– HIFK Gymnastics tarjoaa myös monipuoliset matalan kynnyksen harrastemahdollisuudet kaikenikäisille liikkujille. HIFK:n muiden lajien urheilijoille voimistelu on erinomaista oheisharjoittelua, jossa yhdistyy kehonhallinnan, voiman ja liikkuvuuden kehittäminen. Voimme tarjota omat vahvuutemme HIFK:n tuhansien muiden jäsenten käyttöön.

Entistäkin suuremmaksi kasvava HIFK liikuttaa stadilaisia monella tavalla.

– HIFK:n merkitys Helsingin ja koko Suomen urheiluhistoriassa on ainutlaatuinen. Voimistelu palaa osaksi seuramme toimintaa ja siten HIFK liittyy tuhansien uusien ihmisten arkeen urheilu- ja liikuntaharrastusten ja tapahtumien parissa, sanoo IFK:n puheenjohtaja Rene Österman.

HIFK on yksi Suomen suurimmista urheiluseuroista, jolla on toimintaa kymmenessä lajissa. Seuran lajeja ovat voimistelun lisäksi yleisurheilu, keilailu, jalkapallo, futsal, käsipallo, jääpallo, golf, salibandy ja jääkiekko. Lisäksi jääkiekon taustayhtiö Oy HIFK-Hockey Ab omistaa osan eSports-joukkue hREDSistä. Pääsarjatason joukkueita HIFK:ssa on seitsemän.

Garden yhdistää HIFK:n eri lajit ja pääkaupunkiseudun tuhannet urheilun harrastajat tarjoamalla tälle kokonaisuudelle uuden kodin keskelle Helsinkiä kattavien palveluiden ja erinomaisten kulkuyhteyksien äärelle. Gardenin tapahtuma-areenat, harrastustilat ja oheispalvelut tuottavat elämyksiä ja harrastusmahdollisuuksia pääkaupunkiseudun asukkaille konseptilla, jollaista ei löydy yhdestä osoitteesta mistään muualta maailmasta.

Näytä kaikki uutiset