Hyökkääjä Kristian Vesalainen HIFK:hon

Vesalaisen sopimus kattaa loppukauden.

HIFK on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kristian Vesalaisen kanssa. 23-vuotias HIFK:n kasvatti siirtyy Helsinkiin SHL-seura Malmö Redhawksista. Vesalainen on pelannut urallaan aiemmin Liigassa Kärppien ja HPK:n paidassa 68 runkosarjan ottelua tehopistein 27+25=52. Vesalainen juhli Suomen mestaruutta Kärppien paidassa keväällä 2018.

Vesalainen on NHL-seura Winnipeg Jetsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2017. Hänellä on tilillään kaikkiaan 70 NHL-ottelua ja viime kaudella otteluita Jets-paidassa kertyi 53. NHL:n ja Liigan lisäksi Vesalainen on pelannut 60 ottelua SHL:ssä ja 31 ottelua KHL:ssä.

– Olemme kartoittaneet pelaajamarkkinaa jo pidemmän aikaa ja saamme Kristianista erinomaisen pelaajan. Krisulla oli jo aiemmin halu palata takaisin HIFK:hon, ja nyt ajoitus osui kohdalleen niin pelaajan kuin seurankin puolelta. Uskomme hänen vahvistavan joukkuetta alkaen päivästä yksi, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Malmösta tavoitettu Vesalainen oli tuoreesta sopimuksesta innoissaan. Hän saapuu Suomeen perjantaina.

– On hienoa tulla takaisin Stadiin. Minulla on HIFK:n juniorivuosilta hienoja muistoja ja on nastaa pukea HIFK:n paita päälle myös Liigassa. Malmössä homma ei vain lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Nyt painetaan reset-nappia ja painetaan hommia.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa Nordiksella keskiviikkona 16.11.

 

Näytä kaikki uutiset