Puolustaja Otso Rantakari HIFK:hon

Sopimus on yksivuotinen.

HIFK ja puolustaja Otso Rantakari ovat tehneet kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen. Rantakari, 28, voitti Suomen mestaruuden Tapparan paidassa kaudella 2016-2017. Hän siirtyy HIFK:hon Sveitsin liigan HC Fribourg-Gottéronista.

Rantakari voitti Liigan tulokkaiden pistepörssin kaudella 2014-2015 ja hänet välittiin vuoden tulokkaaksi. Keväällä 2018 Rantakari voitti puolustajien pudotuspelien pistepörssin.

– Olemme seuranneet Otson otteita jo pidemmän aikaa. Hän teki paluun kaukaloon pitkän loukkaantumisen jäljiltä viime kaudella, ja on nyt päässyt harjoittelemaan kunnolla jo pidemmän aikaa. Uskomme, että hänen vahvuutensa tuovat joukkueeseemme erinomaisen lisän, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Rantakari on pelannut Liigassa kaikkiaan 264 runkosarjan ottelua tehopistein 39+95=134. Pudotuspeleissä 37 ottelussa on syntynyt 18 (6+12) tehopistettä. Oikealta ampuva puolustaja on edustanut HIFK:ta myös seuran A- ja B-nuorissa kausilla 2009-2011. Palkintokaapista löytyy B-nuorten Suomen mestaruus HIFK:n paidasta.

– Älyttömän hyvä fiilis tästä diilistä. Tässä kohtaa aika monta sellaista asiaa, mitä minulla ei ole ollut pitkään aikaan. Saan olla kotikaupungissa ja perhe ja ystävät ovat lähellä. Olin jo kertaalleen aiemmin lähellä sopimusta tänne, mutta paha loukkaantuminen esti tuolloin siirtoni. Nyt odotukset ovat kyllä tapissa, sanoo Rantakari.

Kolmen edellisen vuoden aikana Rantakari pelasi ulkomailla Sveitsissä ja Venäjällä. Kaudella 2019-2020 hän oli Sveitsin liigan puolustajien maalikuningas.

– Ulkomailla pelatessa on aina iso tulosvastuu – ja paine. Olet jatkuvasti luupin alla ja sinut on hommattu tekemään tulosta. Niiden paineiden kanssa on oppinut elämään ja nautinkin niistä paineista. Mutta kyllä ulkomailla pelatessa oppii myös arvostamaan sitä mitä Suomessa on.

Viime kausi alkoi Tapparan paidassa vasta marraskuussa.

– Pitkä kuntoutusjakso söi leijonanosan viime kaudesta ja pääsin pelikuntoon vasta todella myöhään. Siirryin Tampereelta loppukaudeksi Sveitsiin ja tietenkin sairastuin vielä koronaan melkein heti saavuttuani sinne. Lähtökohdat siihen verrattuna ovat nyt täysin päinvastaiset. On tosi hyvä ja luottavainen fiilis. Mies on kunnossa ja nyt ei tarvitse kuin suorittaa ja nauttia pelistä.

Paluu HIFK:n paitaan ja Nordenskiöldinkadulle on kokeneen puolustajan mieleen.

– Venasin aina näitä kohtaamisia, kun vierailtiin täällä Bluesin tai Tapparan kanssa. Joukkueessa on tuttuja pelaajia ja huoltajakin on tuttu B-junioreista. Vaikka pelasin nuorempana täällä vain kaksi kautta, niin kyllä minulla on aina ollut sellainen tunneside tähän seuraan ja nyt pääsen olemaan osa sitä kokonaisuutta. Olenhan kuitenkin stadilainen.

 

Näytä kaikki uutiset