logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Norjalaispuolustaja Christian Kåsastul HIFK:hon

HIFK on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Christian Kåsastulin kanssa. Norjan maajoukkuepuolustaja aloitti kautensa Pohjois-Amerikassa, jonka jälkeen hän pelasi kolme ottelua Norjan pääsarjajoukkue Frisk Askerissa. Viime kaudella Kåsastul pelasi AHL:ää ja ECHL:ää yhteensä 38 ottelua tehden 12 tehopistettä. 25-vuotias norjalainen on pelannut kotimaansa pääsarjan lisäksi kaksi kautta Allsvenskanissa. Norjan mestaruutta Kåsastul juhli Frisk Askerin paidassa keväällä 2019.

–  Meillä on puolustuspäässä poissaoloja ja tarvitsemme peräpäähän leveyttä myös tulevia otteluruuhkia ja Spengler Cupia silmällä pitäen. Saamme Christianista hyvän puolustavan puolustajan, joka pystyy vahvistamaan myös alivoimapeliämme. Olimme keskustelleet Christianin kanssa jo aiemminkin, ja nyt tarpeet kohtasivat, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Kåsastul saapui Suomeen tänään ja debytoi HIFK:ssa jo maanantain kotiottelussa Jukureita vastaan.

–  Asiat etenivät viime päivinä nopeasti, enkä epäröinyt hetkeäkään. Olen pelityyliltäni puolustava puolustaja ja ajattelen aina joukkueen etua. Tykkään taklata ja pelata kovaa. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, sanoo Kåsastul.

Näytä kaikki uutiset