Philadelphiasta Helsinkiin

Ilkka Kortesluoma aloitti HIFK:n kaupallisena johtajana.

HIFK:n toimistokentällinen sai elokuun alussa vahvistuksen Ilkka Kortesluoman aloittaessa kaupallisena johtajana. Neljätoista vuotta Yhdysvalloissa asunut ja työskennellyt 39-vuotias Kortesluoma muutti perheineen Suomeen heinäkuussa.

– Paluusta Suomeen oli ollut puhetta jo pitkään. Olin HIFK:ssa työharjoittelussa ennen muuttoani Yhdysvaltoihin ja linja toimistolle on ollut auki kaikki nämä vuodet. Kaikki kuitenkin konkretisoitui, kun entinen toimitusjohtaja Jukka Valtanen päätti jäädä eläkkeelle ja siinä vaiheessa organisaatioon tuli pieniä muutoksia. Meillä oli myös perheen kanssa sellainen ajatus, että lasten tullessa kouluikäisiksi voisi olla oikea aika muuttaa Suomeen. Nyt ajoitus meni täysin nappiin. Kaikkiaan voisi jopa sanoa, että tämä on ollut todella pitkä työhaastatteluprosessi.

Vuonna 2008 Yhdysvaltoihin muuttanut Kortesluoma työskenteli neljäntoista vuoden ajan Comcast Spectacor- nimisessä yrityksessä. Yhtiön tunnetuin yritys on NHL-seura Philadelphia Flyers, jonka palveluksessa Kortesluoma vietti valtaosan työurastaan Pohjois-Amerikassa. Viimeiset kolme vuotta hän vastasi Flyersin, Wingsin ja Fells Fargo Centerin lippu- aitio ja klubimyyntitiimien vetämisestä.

– Isoin ero Liiga-seuran ja NHL-seuran välillä on varmastikin organisaatioiden koko. NHL:ssä pelkästään myyntitiimissä oli yli 60 ihmistä ja jokaisen rooli on paljon keskitetympi. Täällä jokainen tekee vähän kaikkea vastuualueitaan unohtamatta.

Kortesluoma aloitti työskentelyn maanantaina, kun hän saapui muun henkilöstön kanssa kesän aikana remontoituun toimistoon.

– Aika moni asia täällä on muuttunut siitä kun olin täällä suorittamassa työharjoittelua. Henkilökuntaa on vaihtunut ja Nordis on muuttunut ainakin käytävien osalta. Paljon samaa, mutta myös paljon uutta. Ensimmäiset päivät ovat vaikuttaneet todella mukavilta. Työkaverit ovat mahtavia ja olemme päässeet tutustumaan myös joukkueeseen ja valmennukseen.

Kansainvälistä myyntikokemusta urheilu- ja viihdebisneksestä hankkineen Kortesluoman titteli HIFK:ssa on kaupallinen johtaja.

– Tulen olemaan mukana myynnissä, kumppanuuksissa ja markkinoinnissa. Vähän niin kuin jokainen tässä toimistolla. Mutta sen lisäksi isona osana on myös liiketoiminnan yleinen kehittäminen. HIFK:lla on isot kasvutavoitteet tulevaisuudessa ja infra, prosessit ja järjestelmät on saatettava sellaiseen tilanteeseen, että niitä voidaan tulevaisuudessa skaalata ylöspäin. Työnkuvaani kuuluu myös uusien liiketoimintaideoiden keksiminen ja toteuttaminen.

 

”Ile” on seurannut tiiviisti stadilaisten otteita Yhdysvalloista käsin. Niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Minulla oli linjat auki toimistolle ja seurasin myös tasaisin väliajoin joukkueen otteita kaukalossa. Oli minulla myös HIFK:n tarra autossani Philadelphiassa. Nyt odotan jo kauden alkua ja ylipäätään sitä, että pääsee tapaamaan kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Jään tapahtumiin on vaikea täältä käsin vaikuttaa, mutta tavoitteena on tehdä meidän tapahtumista asiakkaille mahtavia kokemuksia.

 

Näytä kaikki uutiset