Rinnalle ja vauhdille ohi – voitolla joulutauolle!

HIFK-Jukurit 5-2 (1 - 2, 3 - 0, 1 - 0)

HIFK ja Jukurit iskivät yhteen kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Kaksi aiempaa, vähämaalista kohtaamista on kääntynyt mikkeliläisille. Tänään kaikki meni kuitenkin toisin. Vaikka Jukurit tarjoilivatkin kotijoukkueelle alussa kylmän suihkun, nousi sisukas kotijoukkue ensin rinnalle ja lopulta ohi.

Mikkeliläisten ylivoima oli avauserässä äärimmäisen tehokasta. Ensin Pekka Jormakka ohjasi Juhamatti Aaltosen laukauksen maaliin ajassa 11.27. Lisää oli luvassa, kun Christian Kåsastul vihellettiin jäähylle laitataklauksesta, ja Hannes Häkkilä lisäsi vierailijoiden johdon 2-0:aan niin ikään ylivoimalla. HIFK ei kuitenkaan lannistunut, vaan Roni Hirvonen avasi isäntien maalihanat ajassa 15:29 Julius Nättisen ja Eetu Koivistoisen loistavasta esityöstä.

Toisen erän kotijoukkue aloitti siitä mihin edellisen erän lopussa jäi. Momentum kääntyi HIFK:lle ja ei aikaakaan, kun kiekko oli mikkeliläisten maalissa. Tällä kertaa asialla oli Victor Berglund. Kristian Vesalainen punnersi kiekon laidasta vahvasti maalille ja irtokiekossa paikalla oli Berglund. Kyseessä oli ruotsalaispuolustajan ensimmäinen maali HIFK:ssa. Ja lisää oli tulossa. Ajassa 33:47 Otso Rantakari niittasi ranteella isännät johtoon Berglundin ja Nättisen syötöistä. Heti maalin jälkeen HIFK:n harhasyöttö meinasi käydä kalliiksi, kun Pekka Jormakka ja Juhamatti Aaltonen pääsi läpi, mutta Halonen torjui hanskallaan Aaltosen kovan rannelaukauksen. Ja sitten nähtiin illan hienoin osuma. Eddie Larsson pisti pitkän harppuunasyötön läpi keskialueen ja Micke Åsten pääsi läpi. Äärimmäisen kova ja tarkka laukaus ylänurkkaan ja kädet kattoon.

Kolmannessa erässä isännät jatkoivat niin ikään vahvoja otteitaan. Läpi illan vahvasti esiintynyt Kristian Vesalainen lisäsi isäntien johtoa jo kolmeen maaliin ottelun avauskympin päätteeksi. Vesalaisen maalia edelsi Iiro Pakarisen vahva karvauspeli hyökkäyspäädyssä. Kaukalossa nähtiin myös pientä pystypainia Ilari Melartin ja Lucas Nordsäterin välillä. Lisää osumia ei illassa enää nähty, vaan HIFK puolusti lopun tiiviisti Jukureiden hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Niilo Haloselle merkattiin otteluun 19 torjuntaa.

Kyseessä oli HIFK:n vuoden viimeinen peli kotimaan kaukaloissa. Joukkue matkustaa tapaninpäivänä Sveitsin Davosiin, jossa se mittelee paremmuudesta Spengler Cupissa. CMore näyttää HIFK:n ottelut välipäivinä Suomeksi selostettuina.