logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tiedote: Ilari Melart HIFK:hon pitkällä sopimuksella

HIFK on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Ilari Melartin kanssa. 33-vuotias puolustaja pelasi HIFK:ssa ja Liigassa edellisen kerran kaudella 2012-2013. Hän juhli HIFK:ssa Suomen mestaruutta keväällä 2011.

Lähes kymmenen vuoden ulkomaan kiertue pitää sisällään 31 ottelua AHL:ssä, 48 KHL:ssä,  23 DEL:ssä ja 263 ottelua SHL:ssä. Ruotsin mestaruuden Melart voitti Växjö Lakersin paidassa kaudella 2020-2021. Kahden kauden aikana Växjössä pelatessaan Melart merkkautti 39 tehopistettä (24+15). Saksassa vietetyn kauden aikana ajatus kotiinpaluusta hiipi takaraivoon.

– Pelillisesti homma toimi Saksassa, mutta muuten kaikki ei mennyt ihan putkeen. Sain kesken kauden Ruotsista tarjouksia, mutta sitten tuli joulukuinen loukkaantuminen. Lopulta päätimme perheen kanssa lentää takaisin Suomeen. Heti koneen laskeuduttua laitoin tekstiviestin Tobias Salmelaiselle ja kysyin lähtisikö hän kanssani lounaalle.

– Lounaalla huomasimme, että ajatus mahdollisesta yhteistyöstä oli hyvin samanlainen molemmilla. Minulla on aina ollut ajatuksena, että haluan pelata HIFK:ssa vielä ennen kuin peliurani päättyy. Koen, että on parempi tulla ennemmin kuin myöhemmin. En halua tulla tänne vain jäähdyttelemään. Kun kotona kerroin saamastani sopimustarjouksesta HIFK:hon, vaimo kysyi, olenko onnellinen. Mä olen ihan helvetin onnellinen tästä diilistä, sanoo Melart.

– On erittäin hienoa saada Ilari kotiin. Meillä on ollut keskusteluyhteys auki jo monta vuotta, ja nyt ajankohdatkin täsmäsivät. Saamme ison palasen niin pukukoppiin kuin kaukaloonkin, kommentoi Salmelainen.

 

 

 

 

Näytä kaikki uutiset