HIFK ja C More toteuttavat avausottelun selostuksen myös viittomakielellä

HIFK-Kookoo-ottelun pääselostajana toimii Rap-artisti Marko ”Signmark” Vuoriheimo.

Rap-artisti Marko ”Signmark” Vuoriheimo ja jääkiekkoilija Janne Nyberg selostavat viittomakielellä HIFK:n avausottelun HIFK-Kookoo 20.9. Signmark toimii ottelun pääselostajana ja Nyberg kommentaattorina.

– Tämä on aivan upeaa. Olen aiemmin selostanut jääkiekon MM-kisoja, mutta nyt viittomakielinen toteutus tehdään ensimmäistä kertaa myös Liigassa. Mieletön veto HIFK:lta, sanoo Vuoriheimo.

Vuoriheimo on pitkän linjan HIFK-kannattaja ja kiekkokaukalot ovat artistille tuttuja.

– Itse olen pelannut jääkiekkoa noin 30 vuotta ja monet ei-viittomakieliset tyypit ovat usein pukukopissa kyselleet, että miten kyseiset jääkiekon termejä viitotaan tai miten tietyt lauseet käännetään viittomakielelle? Usein he tykkäävät siitä, kun ne ovat niin visuaalista ja hienon näköisiä. Nyt jengi pääsee livenä katsomaan koko selostuksen. Odotan jo innoissani, jatkaa Vuoriheimo.

Viittomakielinen selostus on osa HIFK:n kauden avauskampanjaa ”Sydämeltään punaisille”. On ihan sama, mistä tulet tai mitä kieltä puhut. Asenne ratkaisee. HIFK:hon ovat tervetulleita kaikki, jotka jakavat samat arvot. Sydämeltään me olemme kaikki punaisia.

– On aina hienoa, kun ideasta syntyy kokonaisuus. Marko on upea heittäytyjä ja C More lähti heti mukaan toteutukseen. Viittomakieliset selostukset tulivat koko kansan olohuoneisiin viimeistään pandemian aikana. Haluamme jatkossakin palvella kannattajiamme mahdollisimman monikielisesti ja monikanavaisesti. Toivottavasti myös ei-viittomakieliset nauttivat erityisestä otteluselostuksesta, sanoo HIFK:n markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Raakel Koittola.

C More -suoratoistopalvelusta on katsottavissa kaksi erillistä lähetystä keskiviikon HIFK–KooKoo-ottelusta. Toinen lähetyksistä on selostettu viittomakielellä, ja toisen selostuksesta vastaa Sebastian Waheeb.

Marko Vuoriheimo eli Signmark on suomalainen rap-artisti ja suosittu puhuja. Tällä hetkellä Vuoriheimo on yksi HIFK:n HC 1897 -joukkueen kantavista voimista.

Janne Nyberg loi uraa jääkiekkoilijana ja on yksi parhaimmista kuuroista jääkiekkoilijoista kautta aikojen. Nyberg on voittanut B-juniori-ikäisenä sekä SM-kultaa että hopeaa. Tällä hetkellä Nyberg pelaa Pietarinkadun Oilersissa.

Näytä kaikki uutiset