HIFK:n väistyvä puheenjohtaja Timo Everi: 15 vuotta on paljon yhdelle

play

Katso haastattelu tästä.

Helsingin IFK:n pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Everi jättää hallituksen. Vuonna 2007 Oy HIFK-Hockey Ab:n hallitukseen liittynyt Everi toimi seuran puheenjohtajana 15 vuoden ajan.

– Yritys ja koko maailma oli silloin aika erilainen ja kohtasimme alussa melkoisia haasteita. HIFK oli silloin liikevaihdoltaan puolet pienempi ja tappioiltaan kohtalaisen paljon suurempi, sanoo Everi HIFK TV:n haastattelussa.

Tulevaisuuteen Everi katsoo kuitenkin suhteellisen levollisesti.

– Talous ja tekeminen on saatu tasapainoon ja olemme jollain tasolla pystyneet vastaamaan ajan kehitykseen. Olemme hyvä, yhteisöllinen, kaksikielinen seura, jolla on sitoutunut kannattajakunta. Uusi ravintolahanke on meille iso asia. Se kasvattaa olemassa olevaa liiketoimintaa ja lisää resursseja.

Pitkään hallituskauteen mahtuu paljon asioita: Suomen mestaruus, Talviklassikot ja kansainvälinen pandemia. Yksi asia nousee kuitenkin muiden edelle.

– Kaikki se ilo ja pettymys jaetaan ihmisten kanssa. Tämä maailma tarjoaa niin paljon rakkautta, yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä. Se on varmaan se isoin asia. Siihen se haikeuskin varmaan osaltaan liittyy. Toisaalta nyt ei tarvitse viettää kesää pohtien jonkun polvivammaa tai valmentajan kanssa tehtyä seikkailua. Onhan siellä huippuhetkiä. Mestaruus ja voitot Olympiastadionilta. Ja sitten on niitä pettymyksiä, jotka kaikki tämän matkan kulkeneet tuntevat yhtä hyvin kuin minäkin.

Helsinki Garden -hankkeen vetäjänä tunnettu Everi toimii jatkossa kesäkuussa perustetun Red Events Restaurantsin hallituksen puheenjohtajana. Garden -hanketta koskeviin kysymyksiin hän saa vastata päivittäin.

– Hankkeelle kuuluu verrattain hyvää. Viimeiset vuodet ovat olleet haastavia mille tahansa liiketoiminnalle, rakentamisesta ja tapahtuma-alasta puhumattakaan. Kaupungin kesäkuussa tekemä lautakuntapäätös oli meille erittäin mieluinen. Siitä yhteistyöstä, jota teemme tällä hetkellä kaupungin kanssa, aistii sekä poliittisen että virkamiestason halun saada asioita aikaiseksi. Kyllä se on kannustavaa ja toivottavasti voimme avata asiaa lähiaikoina vähän enemmän.

Red Events Restaurants vastaa jatkossa Helsingin jäähallin ravintolatoiminnasta.

– Toivon, että se on meidän asiakkaiden ja kannattajien ja kaikkien Nordiksen tapahtumakävijöiden mielestä merkittävä muutos. Yli vuosikymmen tätä on valmisteltu ja yritetty saada aikaiseksi. Kun kausi alkaa, niin toivomme ihmisten huomaavan, että ainakin yritys on kova.

Tulevalla kaudella Everi seuraa otteluita hieman toisenlaisin silmin.

– Ainahan tässä kohtaa kautta on hyvä fiilis. Mutta jos glory hunting kiinnostaa, niin nyt voisi olla oikea aika. Mielestäni meidän tilanne näyttää tällä hetkellä aika hyvältä.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Näytä kaikki uutiset