logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Joonas Rask palaa HIFK:hon

Sopimus on kaksivuotinen.

HIFK on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen Joonas Raskin kanssa. Sopimus julkistettiin torstai-iltana kauden 2022-2023 päättävässä tilaisuudessa Apollossa. 33-vuotias hyökkääjä pelasi HIFK:ssa viiden kauden ajan ennen siirtymistään Ruotsiin, jossa hän pelasi neljä kautta edustaen Örebrota ja Luulajaa.

– Todella innoissani olen paluusta. Odotan kovasti sitä hetkeä, kun tapaa jätkät ja päästään aloittamaan treenaaminen kimpassa, sanoo Rask.

Viiden HIFK-kauden aikana Rask pelasi 226 runkosarjan ottelua ja 61 pudotuspeliä. Kaudella 2018-2019 hän iski runkosarjassa 20 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. SHL:ssä otteluita kertyi runkosarjassa 197 ja tehopisteitä 64.

– Kovaa työtä tekevä, luisteluvoimainen pelaaja tänne takaisinkin palaa. Tottakai haluan tuoda kaukaloon myös taitoa. Ruotsissa tuloksellinen antini jäi mielestäni vähän vajaaksi ja odotankin itseltäni myös tehopisteitä ja apuja joukkueelle sitä kautta.

HIFK:n kaikkien aikojen pudotuspelien pistepörssissä Rask on jaetulla kakkossijalla Pertti Lehtosen kanssa 47 pisteellä, edellään Matti Hagman.

– ”Rasse” pelasi neljä vuotta ulkomailla, mutta yhteydenpitomme on jatkunut kaikkien näiden vuosien ajan. On hienoa, että hän päätti tulla takaisin meille. Saamme Joonaksesta erittäin sitoutuneen, työteliään ja kevään kovissa peleissä tasonsa osoittaneen pelaajan, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

HIFK julkistaa lisää sopimuksia MM-kisojen jälkeen maanantaina 5.6. pidettävässä lehdistötilaisuudessa.

Mikäli alla olevan haastattelun upotus ei näy selaimessasi, klikkaa haastattelu auki TÄSTÄ.

Näytä kaikki uutiset