Sami Lepistö joutuu päättämään pelaajauransa

Sami Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös, joka estää ammattilaisuran jatkumisen.

– Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on tietenkin aina etusijalla, sanoo Lepistö.

Lepistön 20 vuotta kestänyt ammattilaisura alkoi SM-liigassa Jokereiden paidassa kaudella 2003-2004. Lepistö edusti urallaan Suomea kolme kertaa olympialaisissa ja neljästi MM-kisoissa. Hän oli mukana voittamassa MM-kultaa Bratislavassa keväällä 2011. NHL-otteluita hänelle kertyi kaikkiaan 176 ja KHL:ssä 466. AHL:n mestaruutta Lepistö juhli kauden 2008-2009 päätteeksi Hershey Bearsin paidassa. Viime kaudella Lepistö edusti Sveitsin liigan SCL Tigersia. Sitä edeltävällä kaudella hän saavutti hopeaa Ruotsin SHL:n Luulajassa.

– Nyt kun tuota aikaa katsoo taaksepäin, niin tuntuu, että se meni todella nopeasti. Sain pelata huippuliigoissa, tavata uusia ihmisiä ja kokea upeita asioita lajin parissa. Jossain vaiheessahan tämä aina loppuu. Kyllä tässä voi ihan pystypäin olla.

– On aika hengähtää hetki ja antaa aikaa perheelle.

Hän kertoi joukkueelle pelaajauransa päättymisestä tänään aamulla.

– Terveys edellä mennään, vaikka harmittaakin paljon Samin puolesta. ”Leppä” pelasi upean uran ja haluammekin toivottaa koko seuran puolesta Samille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

HIFK ja Sami Lepistö eivät kommentoi asiaa enempää.

Näytä kaikki uutiset