Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

– HIFK on se paikka missä haluan olla. Sen merkitys on suuri. Tämä seura, Helsingin jäähalli ja Stadi on minulle koti. Ja kun tuo tunne on molemminpuolinen, niin se tuntuu entistä paremmalta, sanoo Peltonen.

Peltonen saapui seuran päävalmentajaksi kaudelle 2021-2022. Sitä ennen hän työskenteli viisi vuotta Sveitsissä Lausanne HC:n päävalmentajana ja SC Bernin apuvalmentajana. Ennen Sveitsiin lähtöä Peltonen työskenteli kaksi kautta HIFK:n valmennuspäällikkönä ja U20-joukkueen valmennustiimissä.

– Jos tässä peruutuspeiliin vilkaisee, niin aika on mennyt nopeasti. Siihen on kuulunut paljon työtä, yhdessä koettuja dramaattisia, hienoja hetkiä, kuin pettymyksiäkin. Luottamuksen rakentaminen ja vahvistaminen joukkueen pelaajien ja koko staffin kesken on päivittäisen tekemisemme ytimessä. Suorittaminen, läsnäolo ja meidän arvojen mukainen toiminta. Niiden asioiden kehitykseen haluamme panostaa.

HIFK on aloittanut kautensa vahvasti. Kun vajaa neljännes runkosarjasta on pelattu, stadilaiset ovat sarjataulukossa sijalla kaksi.

– Valmistautuminen runkosarjan alkuun onnistui ja sitkeyttämme testataan jatkuvasti. Kopissa henki on todella tiivis ja vahva. Meillä on missiomme – se voimaannuttaa arkea. Pelaajien ja pelin kehittäminen jatkuu ja kaikki kivet käännetään. Jatkuva nälkä on läsnä.

Urheilujohtaja Tobias Salmelainen on jatkosopimukseen tyytyväinen.

– Yhteistyö Villen kanssa on ollut määrätietoista ja suunnitelmallista alkaen päivästä yksi. Olemme saaneet kehitettyä ja vietyä eteenpäin koko urheilupuolen toimintaa ja kulttuuria. Tällaiselle matkalle mahtuu aina haastaviakin jaksoja, mutta olemme menneet niistä yhdessä läpi. Olemme tyytyväisiä Villen työhön ja iloisia siitä, että yhteistyö jatkuu myös kahdella seuraavalla kaudella.

 

Näytä kaikki uutiset