HIFKKärpät
pe 01.11.2024 klo 18:30

HIFK VOITTI TAPIOLAN YYVEEBILEET

Treenimatsi: Kiekko-Espoo - HIFK 3–5 (2-1, 1-4, 0-0)

Matsin alku oli stadilaisittain tahmea. Meno oli osastoa ”liimaa luistimissa”. Kiekko-Espoo johti 2-0 ennen avauserän puoliväliä.

Ensimmäiselle tauolle lähdettiin kuitenkin vain yhden byyrin takamatkalta Vincent Marleaun (2+0) ammuttua ylivoimalla kiekon etuyläkulmaan Aron Kiviharjun (0+2) juonikkaasta esityöstä. Matsin myrkyllisin kaksikko värkkäsi lähes identtisen yyveeosuman myös toisessa erässä, kun Marleau liipaisi HIFK:n 3-2-johtomaalin vain 29 sekuntia Kristian Vesalaisen (1+1) tasoituksen jälkeen.

– Me kutsutaan Vinnien kanssa kuviota nimellä High Swing tai Luuppi. Aina siinäkin on hiomista, mutta tänään saatiin hyvä tulos yyveellä. Onnistuttiin tehtävässämme, sanoi Aron.

Kahden ensimmäisen erän aikana tuntui, että Tapiolassa ei pelata lainkaan täysin viisikoin. Pikkukakkosia jaettiin yhteensä yhdeksän kappaletta. HIFK onnistui erikoistilanteissa 50 % tarkkuudella. Vieraiden maalinteko-osaston palattua kesälomilta kiekko lyötiin sinipaitojen maaliin neljästi vajaan kahdeksan minuutin sisään: asialla Marleaun ja Vesalaisen lisäksi Daniel Mäkiaho (1+0) ja Jori Lehterä (1+0).

Stadilaisista pääsivät pisteille myös Luke Martin (0+2) ja yhden syötön per ukkeli napanneet Ronald Knot, Tony Sund ja Santeri Hartikainen.

Byyrissä pelannut 20-vuotias slovakkinuorukainen Rastislav Elias hoiteli hommansa aikamiehen elkein.