live
0-0

HIFK:n Jori Lehterä on Liigan syyskuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet syyskuun parhaaksi pelaajaksi HIFK:n hyökkääjän Jori Lehterän. Lue lisää Liigan tiedotteesta.

36-vuotias keskushyökkääjä oli merkittävässä roolissa, kun HIFK avasi kauden neljän ottelun voittoputkella. Lehterä kirjasi syyskuun seitsemässä ottelussaan pisteet 3+9=12 ja oli pistekeskiarvolla mitaten kuukauden neljänneksi tehokkain pelaaja lukemalla 1,71. Hän merkkautti pisteitä reiluun 44 %:iin HIFK:n kaikista kuukauden maaleista.

Lehterä oli kuukauden otteluissaan kuuden ottelun pisteputkessa. Putki katkesi lauantaina Pelicansia vastaan, kun Lehterä joutui jättämään kaukalon kesken ottelun. Lehterä vakuutti erityisesti syöttötaituruudellaan, mutta teki kuukauden peleissään myös maaleja kolmessa ottelussa peräkkäin.

Kokeneen sentterin arvo joukkueelleen korostui niin tasakentällisin, erikoistilanteissa kuin aloituksissakin. Lehterä kirjasi pisteistään seitsemän ylivoimatilanteissa ja oli vakioaloittajien kärkipäätä voittoprosentilla 55,9.

HIFK voitti kuukauden seitsemästä ottelustaan viisi ja on sarjataulukossa kolmantena kuukauden vaihtuessa. Kauden avaus sivuaa HIFK:n seurahistorian parasta seitsemän ottelun jaksoa viimeisten 30 kauden ajalta.

Lehterä palkitaan ennen perjantaina 4. lokakuuta Helsingissä pelattavaa HIFK–Kärpät-ottelua. Liiga palkitsee Kuukauden pelaajan arvokkaalla pronssipatsaalla, joka on tarkka kopio Kanada-maljan pelaajasta. Seiko palkitsee Kuukauden pelaajan upealla Seiko 5 Sport -kellolla.

Näytä kaikki uutiset