logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:n kapteeni vaihtuu: Melartin kausi ohi, Lehterästä uusi kapteeni

Lauantaina HIFK-Tappara-ottelussa loukkaantuneet puolustajat Ilari Melart ja Oskari Manninen ovat loppukauden sivussa. Myös hyökkääjä Teemu Tallbergin kausi on ohi. Kaikkien vammat vaativat leikkaushoitoa. Lisäksi puolustaja Joona Lehmus on sivussa kuukauden.

– Tämän kauden joukkuetta on koeteltu monella tapaa, mutta uskomme vastoinkäymisten vahvistamaan meitä, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Loukkaantumisten paikkaamiseksi tehdään toimenpiteitä. Liigan sisäinen siirtoraja umpeutui eilen ja yleinen siirtoraja menee kiinni 15.2.

– Reagoimme hyökkäyksen osalta jo tiistaina. Koska menetimme työteliään ja loistavan alivoimapelaajan, teimme loppukauden sopimuksen Antti Pihlströmin kanssa. Hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja on erittäin motivoitunut auttamaan meitä kevään kovissa peleissä. Tämän lisäksi haemme vielä vahvistusta puolustuspäähän, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Jori Lehterästä HIFK:n kapteeni

Koska Ilari Melart on sivussa koko loppukauden ajan, myös kapteeni vaihtuu. Uudeksi kapteeniksi nousee Jori Lehterä. Lehterä on ollut tällä kaudella HIFK:n tehokkain pelaaja pistein 4+41=45.

– Meidän pukukopissamme on paljon johtajuutta. Sekä pelillistä, kulttuurillista että ilmapiirin johtamista. On ollut hienoa, miten tämä on näkynyt tässä tilanteessa. Jori on osoittanut kykenevänsä näyttämään suuntaa sekä kaukalossa että kopissa. Hänestä tulee erinomainen kapteeni, sanoo päävalmentaja Ville Peltonen.

Lehterä on HIFK:n 31. kapteeni. Kokenut hyökkääjä ei ota ylimääräisiä paineita pestistään.

– ”Lädän” loukkaantuminen harmittaa. Hän on ollut joukkueelle iso pelaaja ja iso johtaja. Tartun kuitenkin haasteeseen innolla. Kapteenius on aina kunnia-asia ja tässä seurassa erityisesti. Tosin muuttua en millään tavalla aio, pyrin olemaan jatkossakin oma itseni, sanoo Lehterä.

HIFK:n kapteenistoon kuuluvat Lehterän lisäksi Juha Jääskä, Iiro Pakarinen, Eetu Koivistoinen ja Luke Martin.

 

 

Näytä kaikki uutiset