logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:n taloudellinen asema on vahva

Julkisuuteen levisi eilen uutinen, jonka mukaan HIFK:lla on maksuvaikeuksia ja viime vuoden hallivuokrat olisivat rästissä.

”Yleensä en koe tarvetta kommentoida huhuja, mutta tällä kertaa haluan tehdä poikkeuksen,” sanoo HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola.

Eskola toteaa, että uutiset maksuvaikeuksista eivät pidä miltään osin paikkaansa.

”Oy HIFK- Hockey Ab:n taloudellinen asema, tase ja likviditeetti ovat vahvoja. Yhtiöllä ei ole erääntyneitä osto- tai vuokravelkoja taseellaan”, toteaa Eskola.

Sen sijaan Eskola myöntää avoimesti, että HIFK:n tilikauden tulos tulee olemaan tappiollinen.

”Tulosta rasittavat pelaajabudjetin ylittyminen, oman ravintolatoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet kulut ja tehtyihin organisaatiomuutoksiin liittyvät kertaluonteiset erät. Tämä on ollut jo pitkään tiedossa ja tähän olemme varautuneet,” toteaa Eskola.

HIFK:n uutena toimitusjohtajana aloitti kaksi viikkoa sitten norjalainen Alexander Sneen. Hän myöntää, että alun mediamylläkkä on päässyt yllättämään hänet.

”Kiinnostus HIFK:ta kohtaan on valtavaa.  Ilma on sakeana huhuja, joita monella näyttää olevan kova tarve levittää, mutta hienoa että seura kiinnostaa. Tärkeintä kuitenkin on, että  toimistolla on rauha maassa ja fokus tulevan kauden rakentamisessa,” sanoo Sneen.

Näytä kaikki uutiset