la 21.09.2024 klo 17:00

KUN AIKA ON! HIFK HOITELEE TAPPARAN TAMPEREELLA

Tappara-HIFK 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

Kyllä sitä kauan odotettiinkin, mutta viidestoista kerta toden sanoi.

HIFK:n ensimmäinen voitto Tampereen Nokia Arenassa tuli tylyn esityksen jälkeen. Kyseessä oli jengin neljäs peräkkäinen kolmen pisteen kaato. Matka sarjakärjessä jatkuu puhtaalla pelillä ennen huomista SaiPa-kotimatsia.

Stadilaiset löivät luun kotijoukkueen kurkkuun heti avauserässä, kun kauden avausbyyrinsä ampunut Panu Mieho (1+0) ja Jori Lehterä (1+0) iskivät maalit mieheen 60 sekunnin sisään. Erätauolle lähdettiin mukavassa kahden maalin johtoasemassa.

Maalittoman kakkosen loppuminuuteilla HIFK:n lihamuuri otti 24 kertaa torjuneen Roope Taposen edessä kivuliaita alivoimablokkeja, joiden avulla viimeiseen kolmannekseen päästiin niskalenkkiotteessa. Toisen erän paras maalintekotilaisuus tuli alivoimalla, kun Leo Komarov pääsi läpiajoon, mutta ilkeästi pomppinut kiekko sekoitti Leksan suunnitelmat.

Viimeisen erän alussa Tappara pisti pienempää vaihdetta silmään ja kavensi 1-2:een ajassa 43:49. Mylläkkä oli melkoinen, mutta Helsingin maalintekijäkerhon pääjohtaja Iiro Pakarinen (1+0) rauhoitti tilanteen ja sivalsi valkopaitaiset vieraat 3-1-johtoon ajassa 50:38. Byyri oli ”Rudille” kauden neljäs. Pakarinen on osunut kertaalleen kauden kaikissa kamppailuissa.

Pakarisen maalin jälkeen alkoi raivokas puolustustaistelu, joka huipentui viimeisen viiden minuutin aikana. Tappara jyskytti menemään kuudella neljää vastaan, mutta tulos jäi laihaksi. Painajainen oli pahimmillaan, kun stadilaisten alivoimanelikon mailoista hajosi puolet samassa vaihdossa. Vapauttavan loppuiskun tuuttasi Jesse Seppälä (1+0), jonka millintarkka suuppaisu omalta alueelta rullasi keskelle tamperelaisten maalia.

– Ai tähtäsinkö? Tietenkin. Olihan siinä aikaa sihtailla, hymyili Seppälä, joka avasi kauden maalitilinsä varsin sopivalla hetkellä.

Stadilaisten tehokkain Tampereella oli tsekkipakki Ronald Knot (0+2). Tony Sund ja Kristian Vesalainen nappasivat syötöt mieheen.

Liiga jatkuu HIFK:n osalta heti huomenna lauantaina klo 17.00, kun Nordikselle saapuu Raimo Helmisen SaiPa.