Nuoria lupauksia kiinnitetty liigadiileillä

HIFK on kiinnittänyt seitsemän nuorta lupausta liigadiileillä. Hyökkääjistä Jere Somervuoren ja Viljo Kähkösen sopimukset ulottuvat kevääseen 2027, Aatu Karjalaisen kevääseen 2026 ja Valtteri Piiroisen diili on vuoden mittainen. Puolustajien Niklas Nykyrin sekä Bruno Jalastin sopimukset ovat malliltaan kaksivuotisia. Slovakialainen maalivahti Rastislav Eliáš allekirjoitti kaksivuotisen lapun.

Niklas Nykyri, puolustaja, syntynyt 2006

Joensuussa syntynyt puolustaja on paikallisen Kiekko-Poikien kasvatti. Stadiin ”Nikke” saapui kaudeksi 2021-2022 ja pelasi jo 16-vuotiaana HIFK:n U18 SM-joukkueessa. Seuraavan kauden Nykyri pelasi Raumalla ennen paluuta pääkaupunkiin. Viime kaudella 17-vuotias vasemmalta ampuva pakki pelasi Kolleissa 43 matsia tehoin 3+16=19. Nykyri on ollut vakiokasvo ikäluokkamaajoukkueissa läpi junioripolkunsa.

– ”Nikke” on isokokoinen ja hyvin liikkuva hybridipuolustaja. Oli yksi Suomen joukkueen onnistujista U18 MM-kisoissa, junioreiden kehitysjohtaja Kari Kalto luonnehtii.

Bruno Jalasti, puolustaja, syntynyt 2006

Jalasti on seuran oma kasvatti. Nuoresta iästään huolimatta rightin puolen puolustaja ehti jo toissa kaudella laittaa jalkaa Kolli-kopin oven väliin. Viime kauden Jalasti pelasi Kanadan QMJHL-sarjassa Québec Rempartsin joukkueessa 55 matsia (1+9=10). Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo.

– Omaa järkyttävän kovan peliluonteen. Bruno on periksiantamaton taistelija ja kova kamppailija. Pohjois-Amerikan reissultaan nuori mies on saanut osaamista pelaamisesta ahtaissa tiloissa ja paineen alta lähdöistä, Kalto avaa.

Aatu Karjalainen, hyökkääjä, syntynyt 2005

Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti liittyi toissa kaudella HIFK:n U18-joukkueeseen. Kolkutellut Kollien pukkarin ovea pitkin matkaa ja viime kaudella kuului joukkueen runkopelaajiin. 47 otteluun syntyi komeat 18 byyriä (18+24=42).

– Monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan keskellä tai laidassa. Tuottaa harmaita hiuksia vastustajan puolustajille arvaamattomuudellaan kiekon kanssa. Syötöt napsuvat omien lapoihin kovalla prosentilla, kertoo Kalto.

Valtteri Piironen, hyökkääjä, syntynyt 2005

Stadissa syntyneen hyökkääjän kasvattajaseura on HJK. 184-senttisestä Piirosestä kuoriutui viime kaudella luontainen maalintekijä.

– Urheilija isolla U:lla. Taitava luistelija ja omaa erinomaisen laukauksen. Viime kaudella räppäsi hyvän määrän maaleja (14 maalia 30 otteluun), Kalto luonnehtii.

Jere Somervuori, hyökkääjä, syntynyt 2007

Vasta 16-vuotias hyökkääjä pelasi valtaosan viime kaudesta Kolleissa U20 SM-sarjaa. Ikäkausimaajoukkueissakin esiintynyt Somervuori on seuran oma kasvatti. Arvokas palanen joukkueelleen monipuolisuutensa ansiosta.

– Jere on erittäin älykäs hyökkääjä ja omaa hyvät luonnolliset pelivaistot. Monipuolisuutensa ansiosta arvokas palanen joukkueensa alivoimaa ja ylivoimaa, kuuluu Kaltolta.

Viljo Kähkönen, hyökkääjä, syntynyt 2008

Oikealta ampuva HJK-kasvatti on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt edetä pitkän matkan HIFK:n juonioripolkua. Kähkönen edusti viime kaudella 15-vuotiaana Kolleja kuudessa ottelussa. HIFK:n alle 18-vuotiaissa Kähkönen kuului joukkueensa kapteenistoon. Maajoukkuepeleja Suomen alle 16-vuotiaissa kertyi 12 (2+7=9).

– Ikäluokkansa lupaavimpia hyökkääjiä. Ennakkoluuloton, taitava ja monipuolinen sentteri. 15-vuotias lahjakkuus on vasta uransa alkutaipaleella, Kalto muistuttaa.

Rastislav Elias, maalivahti, syntynyt 2004

Slovakian kansalainen, Unkarissa syntynyt, veskari on slovakialaisseura HC Kosicen kasvatti. ”Rasto” on kuulunut Slovakian nuorisomaajoukkueisiin läpi uransa. 190-senttinen maalivahti tuli Kolleihin viime kaudella ja oli joukkueensa ykköstorjuja. Eliáš pelasi viime kauden yhden treenimatsin Liiga-joukkueen mukana ja torjui nollapelin Pelicansia vastaan Lahdessa.

– Ennen saapumistaan HIFK:hon ”Rasto” pelasi kaksi kautta USHL-sarjaa, missä ei ole maalivahtivalmennusta. Mies otti viime kaudella isoja steppejä kovan työnteon kautta. Hänen maalivahtipeli perustuu paljon srtuktuuriin, hänellä on selkeä ajatus miten haluaa pelata. Hyvä tekniikka ja vahva perusta mihin rakentaa. ”Rastolla” on kovat tavoitteet urallaan ja tekeminen mahdollistaa kehittymisen, ylistää HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell.

Näytä kaikki uutiset