logologo
HIFKHPK
ke 18.09.2024 klo 18:30

Oy HIFK-Hockey Ab:n tilinpäätöstiedote kaudelta 2023-24

HIFK:ssa on käynnistynyt laaja muutosprosessi: kauden 2023-24 liikevaihto ennätyksellinen 17,271 miljoonaa, tulos – 0,913 miljoonaa euroa.

Oy HIFK-Hockey Ab konsernin liikevaihto tilikaudelta 1.5.2023-30.4.2024 oli 17,271 miljoonaa euroa, josta emoyhtiön osuus oli 10,921 miljoonaa euroa, ravintolaliiketoiminnan osuus 5,738 miljoonaa euroa ja tapahtumaliiketoiminnan osuus 0,613 miljoonaa euroa. Konsernin liiketulos oli tappiollinen:  – 0,913 miljoonaa euroa. Konsernitilinpäätös laadittiin tilikaudelta ensimmäistä kertaa. Konsernin omavaraisuusaste oli 58,2 % ja emoyhtiön 70,9 %.

Tilikauden tulosta rasittavat oman ravintolaliiketoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet kulut, tehtyihin organisaatiomuutoksiin liittyvät kertaluonteiset kulut, kohonnut yleinen kustannustaso ja pelaajabudjetin ylittyminen. HIFK:n edustusjoukkueen putoaminen puolivälierävaiheessa vaikutti negatiivisesti ottelukohtaisiin tuloihin ja ravintolamyyntiin. Lisäksi eräiden yhteistyökumppaneiden odottamattomat maksuvaikeudet ovat vaikuttaneet yhtiön talouteen kielteisesti.

Yhtiössä käynnistettiin keväällä 2024 laaja strategia- ja muutosprosessi. Alexander Sneen aloitti toimitusjohtajana ja Janne Pesonen urheilujohtajana toukokuussa 2024. Lisäksi perustettiin asiantuntijaryhmä kehittämään urheilustrategian kilpailukykyä. Asiantuntijaryhmään kuuluvat Jarmo Kekäläinen, Mikael Granlund, Henrik Dettmann sekä Mika Kortelainen.

”Tappiollisesta tuloksesta huolimatta Oy HIFK-Hockey Ab:n taloudellinen asema, tase ja likviditeetti ovat vahvoja. Olemme vastikään käynnistäneet organisaatiossa laajan muutosprosessin”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola.

”Muutosten päämääränä on varmistaa yhtiön pitkäjänteinen ja laadukas toiminta liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla. HIFK:n tavoitteena on olla Suomen johtava urheilubrändi myös tulevaisuudessa”, Eskola jatkaa.

Liikevaihtoon positiivisesti vaikuttaneita tekijöitä ovat onnistunut kausikorttimyynti sekä runkosarjan lipunmyynti, B2B-myynti sekä ravintolaliiketoiminnan positiivinen avaus. HIFK:n kaikkien kotiotteluiden yleisömäärä oli 260 778 henkeä ja Helsingin jäähalli oli loppuunmyyty 13 kertaa. Liigan runkosarjan kotiotteluiden yleisömäärä oli 236 178 henkeä, joka on HIFK:n kaikkien aikojen ennätys. Liigan runkosarjan yleisökeskiarvo oli 7 872, playoffs-otteluissa 8 200.

HIFK valittiin Suomen parhaaksi jääkiekkoseuraksi ja palkittiin Aaro Kivilinnan muistopalkinnolla. Urheilullisesti HIFK:n edustusjoukkueen kausi oli pettymys ja päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, millä on merkittävä vaikutus yhtiön taloudelliseen tulokseen. HIFK:n naisten edustusjoukkue voitti toisen perättäisen Suomen mestaruuden. U18 joukkue sijoittui SM-sarjassa toiseksi. U16 joukkue voitti Suomen mestaruuden. Seuran NHL-pelaajapolku on vahva.

Yhtiö on laajentanut toimintaansa ja aloittanut ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan ottaen samalla kokonaisuudessa hallintaansa Helsingin jäähallin ravintolatoiminnot.

Red Events Restaurants Oy aloitti toimintansa kesällä 2023. Ensimmäiset kuukaudet keskittyivät liiketoiminnan käynnistämiseen. Yhtiön toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, ja toiminnan jatkuvan kehittämisen myötä sillä odotetaan olevan merkittäviä positiivisia vaikutuksia konsernin kokonaisliiketoimintaan.

Oy HIFK-Hockey Ab osti Red Events Oy:n liiketoiminnan keväällä 2023. Ensimmäiset kuukaudet keskittyivät liiketoimintakaupalla ostetun tapahtumayhtiön sopeuttamiseen uuteen toimintaympäristöön sekä prosessien kehittämiseen. Tapahtumaliiketoiminnalla odotetaan olevan positiivinen vaikutus konsernin kokonaisliiketoimintaan.

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan kehitystyötä jatketaan ja liikevaihdon sekä kannattavuuden odotetaan kasvavan alkaneella tilikaudella, millä odotetaan myös olevan merkittävä positiivinen vaikutus yhtiön liiketoimintaan.

Näytä kaikki uutiset