logologo
HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

Panu Mieho kahden vuoden lapulla Stadiin!

HIFK on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Panu Miehon kanssa. Edelliset puolitoista kautta Ruotsissa SHL:ssa kiekkoillut 29-vuotias stadilainen palaa himaan kuuden vuoden jälkeen. Diili viimeisteltiin kuluneen viikonlopun aikana.

– Ekana tietenkin soitin mutsille ja mutsihan oli luonnollisesti tosi onnellinen ja melkein yhtä innoissaan ku mä, Mieho paljastaa.

Mieho on skulannut HIFK:n junnupolun läpi U16-ikäluokasta Kolleihin. Liiga-debyytti tuli kaudella 2015-2016 HIFK-paidassa. Mieho on voittanut Liigassa pronssia 2018 HIFK:ssa sekä 2022 Ilveksen riveissä. Kaikkiaan mies on pelannut Liigassa HIFK:ssa, Ilveksessä sekä KooKoossa yhteensä 282 ottelua, joiden aikana pisteitä on kertynyt 38+60=98.

Viimeiset puolitoista kautta Mieho pelasi Ruotsin pääsarjassa Timrå IK:n paidassa.

– Aika Ruotsissa oli mielenkiintosta ja opettavaa. Siellä näki vähän erilaista lätkää ja kulttuuria. Sain ekaa kertaa elämässä asua ulkomailla, mikä oli myös hyvä kokemus ja opetti arvostamaan perusasioita elämässä – esimerkiksi miten tärkee perhe ja frendit ympärillä on. Lätkähän Ruotsissa on vähän erilaista. Oli nastaa huomata, että pystyy pelaamaan tosi aktiivista ja nopeatempoista peliä.

– HIFK:ssa mä tuon jengiin oman persoonan ja pelityylin, mikä on aika suoraviivaista ja fyysistä. Koitan tuoda omalla tyylillä energiaa ja meininkiä joka päivä koppiin ja kaukaloon.

– Kyllä sellanen pienen pojan into tuli heti ku diili varmistu ja ymmärsi, et palaa Stadiin, mistä on kotosin ja lätkäura lähteny liikkeelle. Oli jopa snadisti tunteikas olo, kun sai tietää et palaa kotiin. Alkais jo!

HIFK:n urheilujohtaja Janne Pesonen on mielissään, mitä vieheeseen tarttui. Miehon näköinen palanen istuu loistavasti tulevan kauden jengiin.

– Panu on monipuolinen ja luotettava pelaaja. Hän tuo meille hyökkäykseen lisää vaihtoehtoja ja syvyyttä. Mieho on erittäin pidetty pelikaveri ja tuo varmasti luonnetta ja kilpailua pelipaikoista joukkueeseen. Panulla oli myös erittäin kova halu tulla takaisin HIFK:hon, mikä on aina erinomainen lähtökohta yhteiseen matkaan.

Näytä kaikki uutiset