live
0-0

PISTEET ITÄÄN

HIFK-SaiPa 4-8 (0-1, 2-5, 2-2)

Raivokkaasti porteista irronnut SaiPa katkaisi HIFK:n neljän matsin voittoputken tylyn tehokkaalla esityksellä 7099 silmäparin edessä. Lopputuloksesta ei stadilaisten leirissä lauleta lauluja leirinuotiolla.

Tapahtumarikkaan lätkämatsin ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jonka SaiPa kuittasi nimiinsä lukemin 5-2. Neljä byyreistä syntyi ylivoimalla. Aikaa lappeenrantalaisilta kului tähän suoritukseen napakat 12 minuuttia. Matsin tehokkain peluri Ville Petman (2+2) pelasi elämänsä erän pääsäestäjänään kultakypärä Antti Kalapudas (1+2). SaiPa osui kertaalleen myös alivoimalla: Otto Hokkanen karkasi läpiajoon kolmannen erän alussa vieden joukkueensa 7-2-johtoon.

Tehokkaasta ylivoimastaan otsikoihin noussut HIFK ei pystynyt vastaamaan Raimo Helmisen erikoistilannereseptiin vaikka kotijoukkuekin osui yyveellä kertaalleen: kauden kolmannen uuninsa tehnyt Kristian Vesalainen (1+1) kavensi tilanteeksi 3-7 ajassa 44.43. Stadilaiset pääsivät ”Vessin” byyrin jälkeen vielä kertaalleen mukaan peleille Jori Lehterän (1+1) ammuttua lisäkavennuksen (4-7) ajassa 46.17. Seuraavaa kiekkoa ei kuitenkaan ikinä saatu keltaisen joukkueen maaliin.

Viimeinenkin toivonkipinä sammui vajaa viisi minuuttia ennen loppusummeria: Juuso Heikkilä ampui kiekon HIFK:n tyhjään verkkoon.

Muut kotijoukkueen maalit merkittiin Leo Komaroville (1+0) ja Luke Martinille (1+0). Petr Kodýtek sai nimiinsä kaksi syöttöpistettä, Tony Sund, Petteri Lindbohm ja Niklas Nykyri 0+1.

Positiivisten ajattelijoiden kerho nostaa illan valopilkuksi 18-vuotiaan Nykyrin, joka pelasi uransa kolmannen Liiga-matsin ja avasi pistetilinsä syöttämällä Komarovin 1-3-kavennuksen. Tulikasteensa pääsarjassa sai tänään kaksikymppinen slovakkiveskari, neljä kertaa torjunut Rastislav Eliáš, joka vaihdettiin maalinsuulle tilanteessa 1-6.

HIFK luistelee seuraavan kerran pistejahtiin ensi viikon perjantaina Raumalla Lukkoa vastaan.