logologo
HIFKHPK
torstaina 20.09.2018 klo 18:30

FALCK TIETURVA: Kolleille kolmas peräkkäinen voitto Jokereista

IFK-junnujen viikkoraportti.

Kollit jatkoi vahvoja otteitaan Nuorten SM-Liigan alemmassa loppusarjassa, kun joukkue voitti viime viikolla molemmat vierasottelunsa yhteismaalien ollessa 11-4. Kevään pudotuspeleistä tiukasti Villi kortti -vaiheen paikkaa tavoitteleva Kollit on nyt voittanut seitsemän ottelua peräkkäin ja viisi niistä varsinaisella peliajalla.

”Joukkue osoitti kovaa luonnetta”

Nuorten SM-Liigan alemmassa jatkosarjassa Kollien viikko käynnistyi jo keskiviikkona vierasottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Aiemmassa viikkoraportissa jo käsitelty ottelu päättyi Kollien komeaan 7-1-voittoon Eppu Karuvaaran laukoessa hattutempun, kolme maalia. Peräti 13 eri Kollia kirjautti nimensä pöytäkirjaan saatuaan ottelusta vähintään yhden tehopisteen nimiinsä.

– Hyvä lähtö ja saatiin ottelu heti haltuun. Toisen erän tekeminen oli hyvää noin 15 minuutin ajan ja iskettiin taululle tylyt 6-0-lukemat, mutta siihen se tekeminen sitten hiukan pääsi loppumaan. Miehekkäästi ottelu kuitenkin loppuun ja hyvät pinnat mukaan, Kollien päävalmentaja Kari Kalto paketoi viikon ensimmäisen ottelun tapahtumat.

Lauantaina Kollit metsästi jo seitsemättä peräkkäistä voittoaan, kun se kohtasi Ilmalassa vuoden toisessa paikallisessa Jokerit. Kotijoukkue karkasi jo ensimmäisen vartin aikana 0-3-johtoon, mutta Konsta Hirvosen 1-3-kavennusmaali ylivoimalla pari minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa herätti Kollit. Toisen erän viimeinen viisiminuuttinen nostikin sitten tasoihin, kun ensin Lauri Kulmala (ottelussa tehot 1+1) kavensi 2-3:een ajassa 35.57 ja kolmisen minuuttia myöhemmin (38.50) Anton Lundell viimeisteli 3-3-tasoitusmaalin. Eikä Kollien hurmos tähän päättynyt, vaan kolmannessa erässä ajassa 44.30 Niko Seppälän (1+1) ylivoimamaalilla vierasjoukkue siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, eikä tästä johtoasemastaan enää viimeisen vartin aikana luopunut. Voitto oli Kolleille siis seitsemäs peräkkäinen ja kolmas peräkkäinen Jokereita vastaan. Niklas Nordgren syötti Kollien maaleista kolme ja Henrik Tikkanen kirjautti voitto-ottelusta tilastoihin 24 torjuntaa.

– Hyvä startti ja saatiin luotua hyvää painetta Jokereiden päätyyn. Muutama jäähy ja Jokerit iski johtomaalin ylivoimalla ja tämän jälkeen vielä pari pikamaalia. Saatiin sokkihoitoa! Erän lopussa teimme tärkeän kavennuksen ja saatiin sitä kautta uskoa loppupeliin.
Toinen erä oli meiltä vahvaa työtä ja saatiin kammettua itsemme tasoihin. Kolmas erä pelillisesti hyvä ja ylivoimalla ratkaisimme pelin. Hieno taistelu ja joukkue osoitti kovaa luonnetta, Kalto kehui.

Kun alemmasta jatkosarjasta on nyt pelattu 12 ottelukierrosta, niin Kollit pitää hallussaan sarjan johtopaikkaa, kolmen pisteen erolla ennen Ilvestä. Sarjan ykkönen etenee keväällä Nuorten SM-Liigan pudotuspeleihin Villi kortti -kierrokselle.

”Päätöserä oli parempi meiltä”

B-nuorten SM-sarjassa IFK lähti viime viikon otteluihin allaan kolmen peräkkäisen tappion putki. Viikko käynnistyi perjantaina Turusta, missä kotijoukkue TPS siirtyi toisen erän lopulla 0-1-johtoon. Kolmannen erän kolmannella minuutilla TPS kasvatti johtonsa kahteen maaliin, mutta Christopher Stillin 1-2-kavennusmaali ajassa 52.27 nosti vielä vierasjoukkueen toiveita pisteille pääsystä. Vaikka IFK pelasi vahvan vierasottelun vieden muun muassa maalia kohti ammuttujen laukausten tilaston nimiinsä lukemin 38-19, niin neljäs peräkkäinen tappio oli joka tapauksessa kohtalona.

– Ensimmäinen viisiminuuttinen oli suht’ tasaista, jonka jälkeen vietiin peliä. Luotiin tarpeeksi paikkoja, puolustettiin hyvin omissa ja pelattiin yksi kauden parhaista peleistä. Hyvä 60-minuuttinen, mutta tyhjin käsin himaan, B-nuorten päävalmentaja Kimmo Kuhta harmitteli ottelun jälkeen.

Kolmessa edellisessä ottelussaan jokaisessa vain yhden maalin tehnyt IFK löysi tehonsa lauantaina pelatussa kotiottelussa Tapparaa vastaan, kun jo avauserässä isännät nakuttivat tulostaululle komeat lukemat 4-0. Tappara nousi toisessa erässä vielä maalin päähän, mutta IFK:n reilu minuutti ennen toista erätaukoa tekemä 5-3-ylivoimamaali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran ja näin IFK:n tappioputki meni poikki 6-4-voiton myötä. Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat kolme tehopistettä nakuttaneet Rasmus Heljanko (2+1), sekä Lassi Vitali (1+2). Marcus Kallionkieli syötti maaleista kaksi ja Kari Piiroinen IFK:n maalissa venyi 36 torjuntaan.

– Hyvä ensimmäinen erä ja maalinteko hyvällä tasolla. Toinen erä olikin sitten heikkoa lätkää, ilmeisesti luultiin, että peli on pelattu. Tappara tuli maalin päähän, mutta saatiin erän loppuun vielä maali. Päätöserä oli taas parempi meiltä, molemmat teki maalin ja peli oli suhteellisen tasaista, Kuhta arvioi.

IFK on kymmenen joukkueen sarjassa nyt yhdeksäntenä ja eroa kuudenteen sijaan, suoraan puolivälieräpaikkaan, on 13 pistettä.

”Maalivahtipeli oli huippuluokkaa”

C-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi viikonloppuna kaksi ottelua vieraissa, kun Pohjois-Suomen kiertue vei joukkueen lauantaina Ouluun ja sunnuntaina Kuopioon. Kärpät oli lopulta kotiottelussaan tyly isäntä, kun jo ensimmäisen kympin aikana se nakutti kolme maalia. Lopulta tahti oli sama jokaisessa erässä, kun myös toisessa, sekä kolmannessa erässä syntyi kolme maalia. Näin IFK:n vieraskiertue käynnistyi murheellisella 0-9-murskatappiolla.

– Erittäin laadukas vastustaja. Alku ok. Oma fiilis jäi, että oltiin liian täyteen puhallettu ilmapallo, joka puhkesi ensimmäiseen vastustajan maaliin ja kun ilmapallossa on reikä, niin vaikka siihen puhalletaan, niin ei se täyty, C-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä analysoi varsin värikkääseen tyyliin.

KalPaa vastaan IFK sai tehtyä tärkeän avausmaalin heti avauserässä ja se siivitti joukkueen lopulta 3-0-voittoon. IFK:sta maalinteossa onnistuivat Joni Kivinen, Eemil Vaulamo, sekä Joonas Parviainen. Oskari Utriaisen saldo oli 0+2 ja Henri Risikko vierasjoukkueen maalissa nollasi KalPan 37 torjunnallaan.

– Vastustaja paineisti kovaa ja pieni kaukalo aiheutti meille haasteita. Hyvin pojat puolusti ja maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Koville jouduttiin, mutta kolme tärkeätä pistettä mukaan, Töykkälä totesi tyytyväisin mielin.

IFK on kymmenen joukkueen sarjassa viidentenä, kun suoraan puolivälieriin on tarjolla paikka kuudelle parhaalle joukkueelle. Kolmanteen sijaan IFK:lla on eroa kolme pistettä ja sama on ero myös alaspäin, karsintaviivaan ja seitsemänteen sijaan.

B2-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi kaksi kotiottelua ja voitti ne molemmat maalein 5-0. KJT Haukkoja vastaan perjantaina kolme pelaajaa onnistui tekemään kolme tehopistettä: Jyry Kortelainen, Jouko Tuupainen, sekä Otto Räsänen, joiden kaikkien saldo oli 1+2. Samuel von Koskull torjui nollapelin ja siihen vaadittiin 29 torjuntaa. Myös Pelicansia vastaan von Koskull torjui nollapelin (22 torjuntaa) ja tällä kertaa hyökkäystehojen osalta kovimmat lukemat keräsi Roope Pyykönen (1+2). Tuukka Liljan saldo oli 1+1. Kymmenen joukkueen sarjassa IFK on kuudentena.

B-nuorten Suomi-sarjan kakkoslohkossa IFK Reds hävisi lauantaina SaPKolle vieraissa maalein 6-8, mutta voitti KooKoo Teamin Malmilla sunnuntaina 4-2. Juho Tarkkalan saldo SaPKoa vastaan oli 1+3, kun taas KooKoo Teamia vastaan Joni Lehtosaari laukoi kolme maalia. IFK Redsin sijoitus on kahdeksan joukkueen lohkossa nyt kolmas. C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa IFK Reds kärsi kaksi kotitappiota. Titaanit oli lauantaina parempi maalein 4-5 ja sunnuntaina KJT Haukat löi tulostaululle tylyt loppunumerot 1-10. IFK Reds on tällä hetkellä kakkoslohkossa kahdeksantena.

Tämän viikon Falck Tieturva IFK-junioreiden viikkoraportti on kaikkien aikojen 100. IFK:n liigajoukkueen kotisivuilla julkaistu junioreiden viikkoraportti. Ensimmäisen kerran viikkoraportti julkaistiin 13. lokakuuta 2014 otsikolla ”Ilves katkaisi Kollien neljän ottelun voittoputken”. Tuon jälkeen IFK:n junioreista kolmen vanhimman ikäluokan joukkueita on seurattu tiiviisti viikottain koko kauden ajan ja kahden viimeisimmän kauden aikana mukaan on saatu myös päävalmentajien kommentit otteluiden jälkeen.

Tulevat ottelut

Kollit: su 18.2. klo 14.30 Kollit-Diskos

B2: pe 16.2. klo 20.20 Blues-IFK, la 17.2. klo 13.50 K-Vantaa-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset