HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle vierastappio Vaasassa

Sport-IFK 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

Sport oli IFK:lle tyly isäntä torstai-iltana Vaasassa pelatussa liigakamppailussa. IFK pelasi erinomaisen toisen erän, mutta ei onnistunut missään vaiheessa ottelua pääsemään maalia lähemmäksi kotijoukkuetta. Sport vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen numeroin 4-1. Puolustaja Miro Heiskanen pelasi Sportia vastaan kauden ensimmäisen liigaottelunsa.

Kotijoukkue Sport pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Micke Åsten sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Alivoiman IFK kesti, mutta 15 sekuntia Åstenin rangaistuksen päättymisen jälkeen Sport siirtyi 1-0-johtoon. Maalin edustalle vapaaksi unohdettu Joel Kiviranta pääsi nostamaan Oskari Mannisen siniviivalta laukoman irtokiekon maaliin ajassa 05:03. Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Lennart Petrell tarjoili päädystä hyvän paikan maalin eteen Joonas Raskille, jonka laukauksen Sport-maalivahti Mika Järvinen torjui. Avauserän puolivälin jälkeen sekä Raskilla että ensimmäistä liigaotteluaan pelanneella Niklas Nordgrenilla oli paikat tasoitusmaaliin, mutta Järvinen veti pidemmän korren kummallakin kerralla. IFK pääsi hankalan startin jälkeen peliin paremmin mukaan. Kesken IFK:n painostuksen Sport onnistui siirtymään 2-0-johtoon. Sam Povorozniouk riisti kiekon kulmassa ja pelasi kiekon keskustaan Markus Nenoselle, jonka laukaus suoraan syötöstä ohitti Atte Engrenin ajassa 15:29. Åsten pääsi vielä erän viimeisellä minuutilla hakemaan kavennusta, mutta avauserässä 12 kertaa kiekon tielle venynyt Järvinen torjui Åstenin laukauksen. Engrenille merkittiin ensimmäisessä erässä 14 torjuntaa.

IFK sai toiseen erään erinomaisen startin, kun Nordgren hankki Joonas Komulaiselle kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä ajassa 21:05. Stadin paras ylivoima ehti vanhentua vain seitsemän sekuntia, kun erinomaisesti edellisissä liigaotteluissa esiintynyt Erik Thorell survoi maalin edestä IFK:n maalin päähän. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Thorellin kauden kolmannen liigamaalin syöttäjiksi merkittiin Rask ja Vili Sopanen, jolle tehopiste oli ensimmäinen IFK-paidassa. Toinen erä oli kavennusmaalin jälkeen IFK:n totaalista hallintaa ja Sportilla oli suuria vaikeuksia erityisesti avauspelaamisessa. Vain IFK:n tasoitusmaali jäi puuttumaan. Toista erää oli pelaamatta kaksi minuuttia, kun Juuso Salmi sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Sportin ylivoiman aikana Saku Salmelalle tuomittiin viiden minuutin pelirangaistus huitomisesta. Engrenille merkittiin toisessa erässä vain viisi ja Järviselle peräti 19 torjuntaa.

Päätöserän alussa Sportilla oli ylivoiman aikana liikaa pelaajia jäällä ja joukkueet päätyivät pelaamaan tasavajaalla. IFK:n takaa-ajo vaikeutui, kun Sportin Ville Viitaluoma vei vanhanaikaisella kotijoukkueen 3-1-johtoon ajassa 42:07. Maalin jälkeen Patrik Carlsson pelasi loistavan paikan Joe Finleylle, mutta Järvinen venyi upeaan torjuntaan. Heti perään Järvinen torjui Jarkko Malisen maalintekoyrityksen. Ajassa 46:32 Sport siirtyi ylivoimalla 4-1-johtoon Nenosen illan toisella osumalla. IFK haki lopussa kavennusmaalia ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja Vaasan torstai-illassa ei nähty. Ottelun ykköstähdeksi valittu Järvinen pysäytti ottelussa yhteensä 46 laukausta.

Ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK pelaa seuraavan ottelun lauantaina, kun Lukko saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput kello 17.00 alkavaan matsiin Ticketmasterista. Ottelu on IFK:n kauden toinen Perhepeli.

Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Perhelippupaketit ovat myynnissä katsomoihin E3-E7 ja F3-F7. Huomioithan, että jokaisella perheenjäsenellä tulee olla oma pääsylippu. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi (paikka sylissä).