DANA MATSIRAPORTTI: Kärpät nollasi IFK:n

11:53 1-0 YV Julius Junttila (Charles Bertrand, Mikael Ruohomaa)
16:45 2-0 SR Ville Leskinen (Shaun Heshka, Jyri Junnila)
28:17 3-0 Leskinen (Saku Mäenalanen, Teemu Kivihalme)
42:29 4-0 YV Junttila (Lasse Kukkonen, Bertrand)
56:10 5-0 Bertrand (Junttila)

Erinomaisen alkukauden pelannut oululaisjoukkue jatkoi keskiviikko-iltana vahvoja esityksiään kotikaukalossa. Kärpät hyödynsi erikoistilanteensa kovalla prosentilla ja voitti IFK:n selkein 5-0 lukemin. Kärpät nousi kolmen pisteen voitolla sarjataulukon piikkipaikalle. IFK jatkaa sijalla 12.

Avauserä eteni puoliväliin asti tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen IFK sortui jäähyilyyn ja kotijoukkue pääsi pelaamaan tiiviissä tahdissa kolme kertaa ylivoimalla. Kärpät hyödynsi erikoistilanteensa ja kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0-johtoon heti ensimmäisen ylivoimansa aikana. Charles Bertrand syötti maalin eteen Liigan pistepörssiä johtavalle Julius Junttilalle, joka laukoi kiekon ohi Atte Engrenin. Erän lopussa Ville Leskinen vei Kärpät 2-0-johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Tunteet kiehuivat IFK-leirissä ajoittain snadisti yli ja erikoistilanteiden myötä Kärpät hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia.

IFK luisteli sisuuntuneena toiseen erään ja piti Kärpät poissa vaarallisemmilta maalipaikoilta. Thomas Nykoppilla sekä IFK-kapteeni Lennart Petrellillä oli omat paikkansa kavennusmaaliin. Toisessa erässä nähtiin lopulta vain yksi maali ja sen teki kotijoukkue ajassa 28:17. Saku Mäenalasen tarkka lättysyöttö löysi maalin edustalta Leskisen, joka vei illan toisella maalillaan Kärpät 3-0-johtoon. Rasmus Kupari karkasi vielä erän lopussa läpiajoon, mutta Engren venyi Kuparin harhautuksen eteen.

Päätöserässä IFK:n loppukiri ei ehtinyt alkaa missään vaiheessa. Kärpät siirtyi ylivoimalla jo 4-0-johtoon ajassa 42:29 Junttilan illan toisella maalilla. Loppulukemat 5-0:aan iski kovassa vireessä oleva ranskalaishyökkääjä Bertrand, joka nousi kauden kymmenennellä liigamaalillaan maalipörssin kärkipaikalle. Kärppien kotivoiton takuumiehenä toimi nollapelin torjunut Veini Vehviläinen, joka otti päätöserässä useamman tärkeän torjunnan.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa vielä yhden ottelun vieraskaukalossa ennen seuraavaa kotiotteluaan. Lauantaina IFK kohtaa KooKoon Kouvolassa kello 17.00 alkavassa ottelussa. Seuraava kotimatsi skulataan keskiviikkona 25. lokakuuta, kun KalPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput matsiin Ticketmasterista