logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SIIM LIIVIKIN STOORI: Ne murtuu ennen mua OSA 3

play

HIFK TV esittää Liivikin pitkän haastattelun useammassa osassa.

HIFK TV kutsui vieraakseen uransa viime kauteen lopettaneen Siim Liivikin, joka oli yksi 2010-luvun suosituimmista pelaajista HIFK:ssa. Liivikin pitkä haastattelu julkaistaan useammassa osassa.

OSA 1

OSA 2

”Jotain aivan maagista”

Liivik oli mukana voittamassa HIFK:n mestaruutta 2011. Runkosarjan kolmannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt stadilaisjoukkue kohtasi puolivälierissä paikallisvastustajansa.

Se oli yksi kaikkien aikojen eeppisimmistä ottelusarjoista.

– Jokerit. Se oli kyllä mieletön. Se sarja kesti puolitoista viikkoa ja tuntui siltä, että se oli koko ajan päällä. Kävin aamulla matkalla hallille hakemassa kahvin kioskilta ja ihmiset kyselivät tunnelmia vaikka peli oli vasta parin päivän päästä. Se oli siistein sarja, mitä olen ikinä pelannut. Ihan koko kaupunki hengitti sitä. Oli aivan sama mihin kauppaan tai minne ikinä menikin niin sen sähkön aisti ilmassa.

Sarja eteni aina kaiken ratkaisevaan seitsemänteen otteluun, mutta paikallisvastustajan kohtaaminen oli erityistä alusta alkaen.

– Toinen puoli hallista oli meidän faneja ja toinen heidän. Se oli jotain aivan maagista. Moni pelikaveri on kertonut, että muistaa vieläkin sen sarjan vaikka olisi istunut katsomossa silloin. Ja silloiset vastustajajengin pelaajatkin ovat kertoneet, että muistavat sen sarjan täsmälleen samanlaisena.

Sarjan kuutospelissä HIFK pelasi veitsi kurkulla. Jokerit johti otteluvoitoin 3–2 ja tappio Ilmalassa olisi tietänyt kauden päättymistä. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1–1.

Jatkoajan ensimmäisillä minuuteilla oltiin nähdä ottelun ratkaisu, kun Jokerien Jukka Hentunen karkasi läpiajoon.

– Minähän olin kentällä silloin! (Joni) Töykkälä otti vaihdon siihen ja antoi minun, nuoren äijän ottaa miinuksen. Sykin siinä takakarvauksessa ja mietin, että ”ei tämä nyt voi tehdä tästä, tämä oli sitten tässä”. Juuso Riksman otti hienon kopin siihen ja (Juha-Pekka) Haataja ratkaisi pelin lopulta.

– Sen jälkeen tiesimme, että ihan sama mitä tulee vastaan niin me rullataan loppuun asti. Vaikka hävisimme ensimmäisen välierän Lukkoa vastaan niin tiesimme, että tämä oli vain kauneusvirhe.

”Olen mä tehnyt vähän tyhmempiäkin juttuja”

Pitkä aika HIFK:ssa katkesi kauden 2012-2013 jälkeen. Kyseinen kausi olikin Liivikille ikimuistoinen.

– Se oli sekavaa aikaa. Siinä oli se peli missä tapahtui mitä tapahtui ja olin itsekin mukana siinä. Sitten yhtäkkiä olin Pasilassa jonkun konstaapelin haastateltavana.

– En voinut käsittää sitä. Elin normaalia elämää, pelasin lätkää, tein duuniani ja sitten istuin jossain Pasilassa. Mietin, että ”hei, olen mä tehnyt vähän tyhmempiäkin juttuja”. Se oli aivan naurettavaa ja lähti ihan käsistä kaikkien puolelta. Minulla oli 11 tai 12 ottelua pelikieltoa heti kauden alkuun ja olin siinä iässä, että minun pitäisi kehittyä. Se oli vaikea kausi minulle – mutta ihan hauska stoori, Liivik nauraa.

Samoihin aikoihin tähtitaivaalle syntyi uusi ilmiö nimeltä JVG. Liivik oli mukana yhtyeen megahitillä ”Häissä”-kappaleella taiteilijanimellä ”Märkä-Simo”.

– Jotkut ehkä ajattelivat, että olin vaan festareilla esiintymässä ja studiossa nauhoittamassa. Voidaan istua alas ja katsoa sen kauden joukkueen testituloksia ja minä olin siellä kärjessä koko ajan. Se vaan antoi minulle lisää energiaa, että sain tehdä jotain muutakin ja nauttia yleisön energiasta.

– Olen aina halunnut inspiroitua. Minun on hyvin vaikea tehdä asioita, mitkä eivät inspiroi minua. Tarvitsen energian tunteen. Jos minulta puuttuu tunnetta, annan mieluummin jonkun muun suorittaa.

Näytä kaikki uutiset