logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kolleille kovia vahvistuksia – Edmontonin NHL-varaus halusi Stadiin

Pohjois-Amerikan juniorisarjat eivät käynnisty vielä hetkeen.

HIFK:n U20-joukkueeseen liittyi elokuussa viisi uutta pelaajaa. Jaani Holopainen (2001), Jonni Kärkkäinen (2003) sekä Christoffer Sedoff (2002) ovat ennestään tuttuja omia junioreita, Ville Puhakka (2000) saapui Kuopiosta ja tsekkihyökkääjä Tomas Mazura (2000) Yhdysvalloista.

– Kärkkäisen ja Holopaisen oli tarkoitus lähteä ulkomaille pelaamaan, mutta maailmalla vallitsevan poikkeustilan vuoksi kundit eivät päässeet matkaan, HIFK:n nuorten kehitysjohtaja Simo Mälkiä kertoo.

Sedoff on pelannut jo yhden kauden Pohjois-Amerikassa, mutta Kärkkäisen kanssa WHL-sarjaan suuntaava isokokoinen puolustaja teki vallitsevan epävarmuuden vuoksi päätöksen jäädä Suomeen pelaamaan. WHL käynnistyy aikaisintaan 4. joulukuuta.

– Kärkkäisen ja Sedoffin suunnitelma on lähteä Kanadaan, kun sarja siellä käynnistyy. Holopainen pelaa alkavan kauden Kolleissa.

– Ulkomaille suuntaaminen on ollut osa heidän omaa urapolkuaan ja tottakai autamme heitä tarjoamalla mahdollisuuden harjoitella ja pelata kotona.

Kuopiosta saapunut Puhakka tuo raameja ja tehoja Kollien takalinjoille. Oikealta ampuva 186-senttinen pakki teki viime kaudella Nuorten SM-liigassa 38 ottelussa tehot 3+19=22.

Tsekeissä syntynyt Mazura on kiekkoillut viimeiset neljä kautta Yhdysvalloissa. NHL-seura Edmonton Oilersin kuudennen kierroksen varaus pystyy pelaamaan sentterinä tai laitahyökkääjänä. Mazuralla on voimassa oleva yliopistosopimus Jenkkeihin, joten häntä ei tulla näkemään ammattilaissarjassa.

– Oilers on katsonut, että Kollit on Mazuralle paras paikka kehittyä. Hän oli valmistautunut pelaamaan Jenkeissä, mutta kauden käynnistyminen siellä näyttää hyvin epätodennäköiseltä.

Näytä kaikki uutiset