HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

B-nuorille tappio finaaliavauksessa

B-nuorten SM-sarjan välierissä komeasti kolme peräkkäistä voittoa ottanut ja Jokereiden 0-2-ottelusarjan johdon 3-2-voitoksi kääntänyt IFK ei onnistunut jatkamaan voittokulkuaan finaalisarjan avausottelussa sunnuntaina Elisa Areenalla. Pudotuspeleissä toistaiseksi tappioitta edennyt Kärpät nappasi kotiedun itselleen 5-3-vierasvoiton myötä.

Finaalien avausmaalin viimeisteli Kärpät avauserässä ajassa 6.52, mutta IFK:n tasoitus nähtiin vain 18 sekuntia myöhemmin, kun Joel Kerkkänen laukoi tilanteeksi 1-1, katkaisten samalla Kärppien 137 minuutin ja 30 sekunnin nollaputken pudotuspeleissä. Edellisen kerran Kärppiä vastaan oli vastustaja onnistunut maalinteossa ensimmäisen välieräottelun päätöserässä. IFK:n harmina avausfinaalissa oli Kärppien kakkosketju Jimi Nylund (1+2), Arttu Ruotsalainen (1+3) ja Radek Koblizek (2+1), joka viimeisteli vieraiden maaleista neljä. Avauserässä kahdesti maalinteossa onnistunut Koblizek johdatti vieraat 1-2-johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä IFK nousi jälleen tasoihin, kun ajassa 25.25 Sami Tavernierlaukoi 2-2-osuman ylivoimalla.Tavernier on joukkueen paras maalintekijä kevään pudotuspeleissä. Toisen erän puolivälissä Kärpät karkasi kahdessa ja puolessa minuutissa kahden maalin johtoon ja tilanteessa 2-4 IFK:n valmennus päätti herätellä joukkuetta aikalisällä. Herätys tuotti tulosta, sillä vain 45 sekuntia Kärppien neljännen maalin jälkeen Oskari Koivunen nosti kotijoukkueen maalin päähän.

Päätöserässä IFK haki raivoisasti tasoitusmaalia, mutta Kärpät kesti kotijoukkueen rynnistyksen ja loppunumerot 3-5:een vierasjoukkue viimeisteli tyhjään maaliin vain sekunti ennen päätössummeria. Christian Heljanko IFK:n maalissa torjui ottelussa 32 kertaa. Joukkueen kapteeni Elias Ulander kirjautti tilastoihin kaksi syöttöpistettä.

Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Toinen finaali pelataan Oulun Raksilassa tiistaina kello 13.30. Helsinkiin ja Elisa Areenalle palataan jälleen torstaina, missä kolmas finaali käynnistyy kello 17.50. Neljäs finaali pelataan tarvittaessa lauantaina Oulussa ja viides finaali sunnuntaina Helsingissä.

Teksti: Jari Hotti