logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Pudotuspelit vihdoin käyntiin IFK:n osalta – ”Uusi elämä ja uusi alku”

Pelicans - IFK torstaina 21. maaliskuuta klo. 18.30.

Pitkä odotus päättyy yhden nukutun yön jälkeen. Pudotuspelit käynnistyvät huomenna torstaina myös IFK:n osalta. Stadilaiset lähtevät haastamaan hyvässä vireessä runkosarjan päättänyttä Pelicansia Lahteen. Pudotuspelisarjan ensimmäinen kohtaaminen käynnistyy klo 18.30.

IFK:n ensimmäinen playoffs-himamatsi pelataan lauantaina 23. maaliskuuta klo 17.00. Liput Nordikselle ostat Ticketmasterista!

Aina on varaa virittää

IFK päätti runkosarjan osaltaan voittoon Ässiä vastaan viime viikon torstaina ja sinetöi paikkansa suoraan Liigan puolivälieriin. Joukkue on viikon ajan keskittynyt treenaamiseen, mutta ajatukset ovat väkisinkin olleet tulevassa pudotuspelisarjassa Pelicansia vastaan.

– Kivaa, kun pääsee kohta taas pelaamaan, kertoi Joonas Rask tuntemuksiaan joukkueen harjoituksen jälkeen.

Raskista oli aistittavissa sekoitus odotusta ja intoa ennen Pelicans-sarjan alkua.

– Runkosarjan loppu meni meiltä vähän nihkeästi, vaikka kairasimmekin sen paikan kuuden joukosta. Nyt saamme uuden elämän ja uuden alun pudotuspelien kautta.

Joonas Rask teki tämän kauden runkosarjassa uuden yhden kauden piste- ja maaliennätyksensä (20+18=38). Myös käytännössä koko kauden Raskin ketjukavereina pelanneilla Erik Thorellilla ja Juhani Tyrväisellä runkosarja oli menestys.

Thorell teki uuden piste-ennätyksensä ja sivusi maaliennätystään (24+25=49). Tyrväinen jäi pinnan päähän piste-ennätyksestään, mutta maaleja syntyi enemmän kuin koskaan aiemmin (16+26=42).

– Pääsääntöisesti koko runkosarja kulki omalta kohdalta hyvin yhtä kuivempaa ajanjaksoa lukuunottamatta. Pystyin pelaamaan tasaisesti, Rask kertoi.

– Ja olihan meillä hyvä kenttä! Nyt vaan viritetään se vielä kovempaan vireeseen.

Tyrväisen johtama kentällinen oli ilmiliekeissä runkosarjan lopun ajan. Erik Thorell lähtee pudotuspeleihin kuuden ottelun pisteputkessa ja Raskin putki on kolmen matsin mittainen.

– Ainahan on siimaa virittää. Kaikki haluamme kehittyä vielä paremmiksi ja nämä ovat niitä pelejä, missä haluaa onnistua.

Äärimmäisen hankala vastus

IFK ei onnistunut voittamaan Pelicansia tämän kauden runkosarjassa kertaakaan. Pisteitä neljästä keskinäisestä ottelusta kertyi ainoastaan yksi.

– Eiköhän me jotain muutoksia siihen keksitä, Rask aprikoi.

– Runkosarjassa mentiin pitkälti omilla vahvuuksilla – ja mennään varmasti nytkin. Mutta pudotuspeleissä myös vastustajan scouttaaminen on isossa osassa.

Rask odottaa kiihkeää otteluparia.

– Mitä pidemmälle sarja menee, sitä selkeämmin sieltä alkaa löytymään taistelupareja ja vastustajan voimavarat sekä heikkoudet pistetään merkille. Niihin täytyy sitten iskeä.

Pelicansista löytyy kentällisen verran IFK:lle tuttuja nimiä. Miihkaili Teppo, Oliwer Kaski, Juhamatti Aaltonen, Casimir Jürgens ja Juho Olkinuora ovat kaikki edustaneet IFK:ta uransa aikana.

– Joo, siellä on paljon tuttuja. Teppo ja Kaski ovat olleet liekeissä niin annetaan mennä vaan niitä kohti, ”Rasse” innostui.

Kuinka mieluinen pudotuspelivastus Pelicans on Joonas Raskille itselleen?

– Lahdessa on aina hyvä tunnelma. Siitä saa lisää voimaa, kun tunnelman voi aistia, Rask kehuu lahtelaista yleisöä.

Tämän sarjan aikana myös naapurikaupungissa tullaan varmasti näkemään punaista – muuallakin kuin kentällä.

Joonas Rask

Näytä kaikki uutiset