logologo
HIFKJYP
la 11.12.2021 klo 17:00

TIEDOTE: Kapteeni Jere Sallinen ja Ville Leskinen jatkavat HIFK:ssa – Kahdeksan uutta sopimusta julki

Tässä vaiheessa kevättä HIFK julkaisee kahden uuden pelaajan sopimukset ja kuusi jatkosopimusta. Kapteeni Jere Sallinen ja hyökkääjä Ville Leskinen eivät käyttäneet optioitaan siirtyä ulkomaille.

HIFK:n ensi kauden joukkueeseen siirtyvät uusina pelaajina puolustaja Miro Karjalainen ja keskushyökkääjä Miro Väänänen. Karjalainen palaa HIFK:hon Hämeenlinnasta ja Väänänen siirtyy joukkueeseen Mestis-seura Jokipojista.

23-vuotias Karjalainen pelasi HIFK:ssa kausilla 2014-2017. Kolme viime kautta hän pelasi HPK:ssa ja voitti seurassa Suomen mestaruuden 2019. Väänänen vieraili HIFK:ssa yhden ottelun lainalla viime talvena.

Koronaviruksen vaikutukset pelaajamarkkinoihin

Joukkueen rakentaminen jatkuu kevään ja kesän ajan. Erittäin tärkeää ensi kauden joukkueen kokoamisessa oli kapteeni Jere Sallisen ja hyökkääjä Ville Leskisen jatkaminen HIFK:ssa.

– Tilanne on tänä keväänä hyvin poikkeuksellinen ja se koskee kaikkia joukkueita ja pelaajia koko Euroopassa. Pelaajasopimusten teko lykkääntyy vallitsevan epävarmuuden takia normaalia pidemmälle kevääseen ja kesään, kertoo urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Ulkomaanoptionsa käyttivät kevään aikana hyökkääjät Teemu Turunen ja Otto Paajanen.

Nuorille pelaajille jatkosopimuksia

Viime kauden joukkueesta sopimukset on tehty neljän nuoren pelaajan kanssa. Läpimurtonsa HIFK:n liigajoukkueeseen tehneen puolustaja Tobias Winbergin sopimusta on jatkettu kevääseen 2022 asti. Hyökkääjä Rasmus Heljanko on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen ja puolustaja Eero Teräväinen kaksivuotisen jatkosopimuksen. Maalivahti Roope Taponen on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen.

Niilo Halonen palaa HIFK:hon

Viime kauden ajan KooKoossa lainalla ollut maalivahti Niilo Halonen palaa ensi kaudeksi HIFK:hon. Hän pelasi viime kaudella KooKoossa 14 ottelua. Toissa kauden Halonen pelasi HIFK:n yhteistyöseurassa Jokipojissa. HIFK:n maalivahtikolmikko on ensi kaudella Frans Tuohimaa, Niilo Halonen ja Roope Taponen.

HIFK on käyttänyt hyökkääjä Juho Keräsen sopimuksessa olleen option kaudesta 2020-2021. Puolustaja Aleksi Laakson kanssa on tehty ensi kauden kattava jatkosopimus.

HIFK:lla on sopimus kolmen maalivahdin, kymmenen puolustajan ja 16 hyökkääjän kanssa.

Katso sopimustilanne tästä linkistä!

Näytä kaikki uutiset