logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Maajoukkuekutsu pääsi yllättämään Niilo Halosen – ”Ei hemmetti!”

play

Niilo Halonen on kehittynyt maajoukkuemaalivahdiksi.

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut valtasivat Nordiksen marras-joulukuun taitteessa kahdeksi viikoksi. HIFK:n joukkue vietti evakkoajan Salmisaaren liikuntakeskuksessa ja kiertämällä lähinnä Suomen länsirannikkoa.

Päivää ennen joukkueen paluuta Helsingin Jäähalliin, HIFK TV kävi haastattelemassa ensimmäistä kertaa A-maajoukkuekutsun saanutta maalivahti Niilo Halosta.

Tieto maajoukkuekomennuksesta ja matkasta Euro Hockey Tourille pääsi yllättämään sillä hetkellä joukkuekaverinsa Micke Åstenin seurassa olleen nuoren kassarin.

– Viikko sitten olin ”Muulin” kanssa autossa, kun tuli puhelu tuntemattomasta numerosta. Ensin en ehtinyt vastaamaan, joten soitin takaisin. Sitten selvisi, että puhelun takana oli Jukka Jalonen (maajoukkueen päävalmentaja). Mietin siinä, että ”ei hemmetti, mistähän tässä on kyse”, Halonen nauraa.

– Puhelun aikana kävi ilmi, että haluaisivat minut Moskovan EHT:lle mukaan. Kyllä siinä syke nousi. ”Muuli” tietysti kuuli kaiken vierestä ja alkoi härväämään siinä. Meinasi vähän pokkakin pettää puhelun aikana, mutta ihan hauska juttu.

Halonen on ikäluokkamaajoukkueissa uransa varrella ja voittanut alle 18-vuotiaiden maailmamestaruuden 2016. Nyt 23-vuotiaana ”Nippe” pääsee ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen matkaan.

– Tottakai se on ollut pidemmän tähtäimen tavoite. En mä sitä kuitenkaan tällä kaudella ole hetkeäkään miettinyt. Mielestäni se on hyvän tekemisen tulos ja seuraus. Kiva palkinto alkukaudesta.

Halonen on aiemmin kauden aikana puhunut laadukkaasta arjesta, mistä nuori mies nauttii pitkiä päiviä virkaveljensä Michael Garteigin ja HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa. Säntillinen työnteko on alkanut maksamaan takaisin ja Halonen tunnistaa kehityskohtansa.

– Monipuolinen liikkuminen on mennyt eteenpäin. Tietynlainen rauhallisuus pelien sisällä on myös kasvanut.

– Kehittyminen tapahtuu laadukkaan arjen kautta. Treeneissä täytyy paiskia hommia ja meillä on hyvä tiimi, missä kaikki tekee kovaa duunia. Siinä mennään eteenpäin.

Halonen on kirjauttanut tililleen tällä kaudella yhden nollapelin ja päästettyjen maalien keskiarvon on sarjan viidenneksi kovin (2,06). Joukkueen kannalta merkityksellisin tilasto löytyy kuitenkin voitetuista otteluista. Halonen on voittanut 11 pelaamastaan 15 matsista. Voittoprosentti on Liigan eniten voittaneista maalivahdeista paras (64,7%).

– Mielestäni ollaan joukkueena pelattu aina hyvin, kun olen päässyt maaliin. Ja siinä on tietynlainen vuorovaikutus: silloin kun joukkue pelaa hyvin, minä pelaan hyvin ja kun minä pelaan hyvin, niin joukkue pelaa hyvin.

Viime kaudella Halonen starttasi 18 otteluun HIFK:n maalilla. Tällä kaudella tullaan näkemään 23-vuotiaan veskarin uusi ennätys aloitetuissa liigapeleissä. A-maajoukkuekutsukin on jo taskussa.

Mistä Niilo Halonen nyt unelmoi?

– Kyllä tämän kauden ehdoton iso tähtäin on, että tuodaan mestaruus Stadiin.

– Mietitään pitkän ajan tähtäimiä myöhemmin. Tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan, mutta kyllä selkeä tavoite on, että kannu nousee keväällä.

Niilo Halonen

Näytä kaikki uutiset