HIFK:lle kaksi pelaajasopimusta

HIFK on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen maalivahti Roope Taposen ja kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Einari Luhankan kanssa.

21-vuotias NuPS-kasvatti Taponen saapui HIFK:n organisaatioon kaudella 2018-2019. Neljän kauden aikana pelejä on kertynyt niin A-nuorissa, Mestiksessä kuin Liigassakin. Kaksi edellistä kautta Taponen pelasi lainasopimuksella pääosin Kiekko-Espoossa, jossa hänet valittiin toissa keväänä Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi. Ikäkausimaajoukkueista tuttu maalivahti pelasi viime kaudella Espoossa 25 ottelua torjuntaprosentilla 93, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 1.91 ottelua kohden.

– Taponen valittiin toissakaudella Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi ja hän oli tälläkin kaudella tilastokärjessä. Roopella alkaa jo viides kausi organisaatiossa ja hän on edennyt jatkuvasti suunnitelman mukaisesti. Roope pelasi erinomaisesti viime syksynä Ilveksen paidassa. Olemme erittäin iloisia, että hän jatkaa meillä, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Mestiksen mestaruutta kuluvana keväänä juhlinut Luhanka on HIFK:n omia kasvatteja. 22-vuotias puolustaja toimi HIFK:n A-nuorten kapteenina kaudella 2019-2020. Kookas puolustaja iski kuluneella Mestis-kaudella Imatran Ketterässä 42 otteluun 20 tehopistettä. Tilille tuli myös kaksi Liiga-ottelua HIFK:n paidassa.

– Einari on entinen Kollien kapteeni, joka on määrätietoisesti rakentanut uraansa juniorivuosista kohti liigaympyröitä. Kahden edellisen kauden aikana hän pelasi nousujohteisesti Mestiksessä ja esiintyi joulukuussa jämäkästi meillä pelatessaan. On hienoa saada oma kasvatti takaisin kotiin ja auttaa häntä etenemään ammattilaisurallaan, sanoo Salmelainen.

 

 

 

 

 

Näytä kaikki uutiset