logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tiedote: Julius Nättinen HIFK:hon kahden vuoden sopimuksella

HIFK on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Julius Nättisen kanssa. 25-vuotias hyökkääjä saapuu HIFK:hon SHL-seura Växjö Lakersista. Nättinen on Anaheim Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2015.

Jere Innalan poistuttua etsimme profiililtaan samantyyppistä pelaajaa, jolla päämääränä on edelleen Pohjois-Amerikka. Julius on jo todistanut olevansa liigatasolla tehokas hyökkääjä ja erinomainen maalintekijä. Uskomme vahvasti, että pystymme auttamaan häntä myös kohti seuraavaa tasoa, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Jyväskylästä lähtöisin oleva Nättinen debytoi Liigassa JYPin paidassa kaudella 2014-2015. Kahden OHL:ssä ja yhden AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen hän palasi kasvattajaseuraansa ja iski jälkimmäisellä kaudellaan Liigassa 33 maalia ja 55 tehopistettä. Tuolla kaudella 2019-2020 Nättinen voitti Liigan maalipörssin ja hänet valittiin myös Liigan tähdistökentälliseen. Nättisen palkintokaapista löytyy myös alle 20-vuotiaiden MM-kulta kotikisoista vuodelta 2016.

Liigasta matka jatkui Sveitsin pääsarjajoukkue Ambrì-Piottaan ja edelleen SHL:n Växjö Lakersiin. Nyt taskussa on kahden vuoden sopimus Helsingin IFK:n kanssa.

– Tulen Helsinkiin erittäin motivoituneena. Viimeiset kaksi vuotta meni ulkomailla, ja kun tämä mahdollisuus tuli eteeni, päätin tarttua siihen. HIFK oli alusta alkaen kiinnostavin vaihtoehto. Olen nopea ja suoraviivainen pelaaja ja tykkään laukoa paljon. Haluan pelini entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja uskon että täällä voin ottaa sen suhteen seuraavan harppauksen, kommentoi Nättinen.

Näytä kaikki uutiset